Zojuist zijn op 3FM de laatste namen voor de komende editie van het Songbird Festival bekendgemaakt. Onder anderen Sue The Night, Chris Ayer, Haevn en een akoestisch optreden van Blossoms zijn aan het programma toegevoegd.

Ook Albin Lee Meldau, LAKSHMI, Avi on Fire,  Blupaint en All The King’s Daughters maken hun opwachting op het festival. Op zaterdag is in een van de zalen ook weer het Popunie Live Café te vinden, waar in samenwerking met de Popunie Frank Rensen, Meneer Van Dalen, Kalulu, Lwela Kasulwe en Jaskelis optreden. Hiermee is het programma compleet en ook het tijdschema bekend. Eerder werd al de komst van onder meer Michael Kiwanuka, Jonathan Jeremiah (unplugged), Alex Vargas, Selah Sue, Blaudzun en Jake Bugg bekendgemaakt.

Op 26 en 27 november 2016 verandert De Doelen voor de zesde keer in een intiem indoor festival met een focus op singer-songwriters. Zaterdag kent een compactere opzet met een programma in drie zalen. Zondag 27 november is een muzikale ontdekkingstocht in zes zalen. Op beide dagen spelen alle artiesten een volledige set. De meesten met band, maar sommigen in speciale samenstelling. Het volledige programma en tijdschema is te vinden op www.songbirdfestival.nl.