Met nog eens dertig nieuwe namen is het programma van So What’s Next? 2019 compleet. Het jazz & beyond festival telt meer dan zeventig acts verdeeld over drie dagen, met optredens van grote namen in vaak onverwachte samenstellingen en met veel nieuw talent uit de Verenigde Staten en Europa.

Showcase programmaOnder de laatste reeks bevestigingen vind je het gratis toegankelijke showcase programma van zondag 3 november. De samenwerking die het festival heeft met scouts in New York werd dit jaar uitgebreid naar Los Angeles. De West Coast scene rondom key figures als Kasami Washington en Flying Lotus, is uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende jazz hot spots in de wereld. Uit Los Angeles haalt het festival klinkende voorbeelden naar Eindhoven zoals de charismatische zanger Michael Mayo, drummer Myele Manzanza en het duo Fractal Limit.

Programma vrijdag 1 novemberOp vrijdagavond staat in de prachtig verbouwde Paterskerk de Nederlandse producer, multi-instrumentalist en componist BINKBEATS op het programma. So What’s Next? vroeg hem een bijzonder programma te cureren. Hij nodigde daarvoor zijn muziekvrienden Thus Owls en Niels Broos uit. Een unieke avond dus met als apotheose BINKBEATS’ liveshow, waarin hij meer dan vijftig instrumenten bespeelt. Voorafgaand aan het programma van BINKBEATS vind je tussen 18.00 en 21.00 uur in de binnenstad op diverse plekken brassbands.

Programma zaterdag 2 novemberHet zaterdagprogramma in het Muziekgebouw kent twee verschillende tickets. De een is voor het concert van Cécile McLorin Salvant en de ander betreft dat van Snarky Puppy. Kaartkopers voor Snarky Puppy krijgen daarbij als voorprogramma Sirintip, en de bezoekers van Cécile McLorin Salvant hebben Kassa Overall & Sullivan Fortner in het voorprogramma. Met een ticket voor één van beide concerten kun je daarnaast je eigen route uitstippelen binnen diverse optredens op verschillende podia in het Muziekgebouw. In de binnenstad kom je op zaterdagmiddag tal van (gratis) optredens tegen in bars, hotels, restaurants en winkels.

Programma zondag 3 novemberTijdens de derde festivaldag van So What’s Next? ontdek je het nieuwste opkomende talent uit de Verenigde Staten en Europa. Het showcase programma met zo’n 30 activiteiten focust zich op vertegenwoordigers uit de levendige jazzscene van New York en dit jaar ook Los Angeles. Deze acts vind je op diverse podia als Meneer Frits, Altstadt, Paterskerk, FIFTH NRE, Thomas, Club Rouge, Van Abbemuseum en de Oude Rechtbank. Maak je klaar om hier veelbelovende artiesten uit de Verenigde Staten en Europa te zien zoals James Brandon Lewis Unruly Quintet, Linda May Han Oh, Sirintip en Kassa Overall.

SO WHAT’S NEXT?1 t/m 3 november, Muziekgebouw Eindhoven en diverse locaties in het centrum van Eindhoven.