​​​Op terrein De Molenheide in Schijndel wordt momenteel hard gewerkt. Over slechts tweeënhalve week (op vrijdag 25, zaterdag 26 en zondag 27 maart) zal Paaspop als eerste grote outdoor festival van dit jaar de poorten weer wijd open zetten en het festivalseizoen 2016 traditioneel kickstarten. Het festivalterrein transformeert dan geleidelijk tot een kleine versie van Las Vegas, met als einddoel drie dagen en nachten nonstop entertainment in en op dertien podia & area’s waar een even gevarieerd als onweerstaanbaar programma aan 170 acts een podiumplek biedt.

Met de volgende laatste namen is dat programma nu zo goed als volledig: Band of Glory, Battle Beast, Bootleg Betty, Bougenvilla, Danny Vera, Dave Vermeulen & Voltage, Drive Like Maria, Gerson Main, Lijn 7, MC Haits, Prunk, Pubquiz, SIMUN, Son Mieux, Soul Cartel, Theater van de Zachte G met o.a. JW Roy. Het tijdschema met alle acts per dag en per podium staat vanaf nu op de site.

De vijftienkoppige(!) Band Of Glory neemt de bezoeker voor een old school dansfeestje mee terug naar de glorietijd van de disco, toen Abba en de Bee Gees de dansvloer vulden. Hun eigen candygirls Gloryettes trakteren op lekkere lollies, glitterende kapsels en een fijn potje egostreling.

De Nederlandse americana-zanger, muzikant en songwriter Danny Vera verenigt Chris Isaak, T-Bone Burnett, Roy Orbison en Elvis Presley in één en is veelvuldig op TV te zien; onder meer als huisband van Voetbal Inside maar ook als vaste gast van De Wereld Draait Door.

Het Belgisch-Nederlandse trio Drive Like Maria bedient liefhebbers van hoogwaardige kwalitatieve alternatieve rock, soul en rock & roll op hun wenken. Niet voor niets dat de band bijvoorbeeld in 2011 in de Amsterdamse Arena optrad met AC/DC. Een nieuw album staat op het punt van uitkomen; de prachtige eerste single ‘Nighthawk’ (met Jop van Summeren van De Staat) laat horen waarom we niet langer kunnen en willen wachten.

Gerson Main is een prettige uitzondering op de regel. Deze rasentertainer-met-bontmuts werd bekend door zijn deelname aan het vierde seizoen van De Beste Singer-Songwriter. Gersons muziek bestaat uit dansbare songs in dichtvorm. Onlangs verscheen zijn debuutalbum ‘De Slechtste Singer-Songwriter van Nederland’ met de singles ‘Ik Weet Niet Hoe’ en ‘Deejay’.

Dave Vermeulen & Voltage werd in 2011 opgericht door frontman Dave Vermeulen, bekend van de TV-talentenjacht The Voice OF Holland. Dave Vermeulen & Voltage is een seventies rockband die bestaat uit vier bebaarde mannen die hun inspiratie halen bij Status Quo, Rolling Stones en ZZ Top en die met hun energieke mix van strakke shuffles en southern rock laten zien hoe rock ’n roll gespeeld dient te worden.

Paaspop 2016: dertien podia & area’sRuim een week geleden fungeerde het eerste paaltje dat de grond in ging als startschot voor de opbouw van het tijdelijke festivaldorp Paaspop dat op 25, 26 en 27 maart dagelijks ruim 20.000 bezoekers zal verwelkomen. Daarvan overnacht een groot deel op de camping in tent, caravan, camper – of juist in een comfortabele accommodatie op de nieuwe luxecamping Paaspop Resort. Tijdens het evenement voeren zo’n 170 acts op 13 podia & area’s de festivalganger gedurende drie dagen en nachten naar een climax met lifestyle, cabaret, theater, comedy, entertainment, absurditeiten en vooral héél véél muziek van onder meer Chef’Special, De Jeugd Van Tegenwoordig, Douwe Bob, Fun Lovin’ Criminals, Golden Earring, Jett Rebel, The Prodigy, Saybia, Typhoon en Underworld.