Het programma voor de tweede editie van ADE LIVE is compleet. Na een succesvolle eerste ronde tijdens Amsterdam Dance Event 2016, slaan Amsterdamse concertzalen Melkweg, Paradiso en Sugarfactory de handen opnieuw in mekaar met ADE om ook dit jaar live elektronische muziek een prominente plek binnen het grootste clubfestival ter wereld te bieden. Eerder kondigden we o.a. Fatima Yamaha, Hercules and Love Affair en Cubicolor aan, vandaag komt daar een indrukwekkende lading namen bij die bevestigt wat we eerder vertelden: ADE LIVE breidt uit, met meer zalen, meer artiesten en nog veel meer te ontdekken! Woensdag 18 oktober en donderdag 19 oktober komen o.a. Red Axes 4, Chrome Sparks, Youngr en Sinead Harnett de troepen versterken.

Met toevoeging van deze tweede lading namen aan het programma, klokken we af op een totaal van 23 artiesten die zullen aantreden tijdens de tweede editie van ADE LIVE. Zoals aangekondigd een opvallend groter aantal dan vorig jaar, een stap die niet hoeft te verbazen met het overdonderde succes van de eerste editie nog levendig in het achterhoofd. Live elektronische muziek kan op een steeds groter wordende schare fans rekenen en verdient een mooie plek binnen het grootste clubfestival ter wereld: een kans die Melkweg, Paradiso en Sugarfactory graag nog harder binnenkoppen door dit jaar twee dagen lang al hun zalen open te stellen en ruimte te bieden aan nog meer experiment en ontdekkingsmateriaal.

De eerste lading namen werd aangevoerd door o.a. Fatima Yamaha, Hercules and Love Affair, Cubicolor en Marian Hill, een greep uit de line-up die meteen een treffende doorsnede bood van wat we dit jaar kunnen verwachten. Van donker-romantische electro-funk, naar nu-disco, melodieuze deephouse en goudklompjes techno. Dat spectrum wordt nu met namen als Red Axes 4, Chrome Sparks, Youngr en Sinead Harnett uitgebreid richting Israëlische dansvloerhits, multi-instrumentaal loop-geweld met een dikke poprand en soulvolle elektronisch getinte R&B. Een volledig overzicht van al het talent én de gevestigde waarden die de vooravonden van woensdag 18 en donderdag 19 oktober op gang komen trekken:

Woensdag 18 oktoberParadiso

Fatima Yamaha (NL)Donker-romantische electro-funk van de man achter de knoppen bij De Jeugd, Bas Bron. Met track ‘What’s A Girl To Do’ verwierf de Nederlander een cultstatus, een koppositie die hij met de release van EP ‘Araya’ verstevigde.

Palmbomen II (NL)Achter een boel drumcomputers en synths, vind je Kai Hugo. Hij bracht vorig jaar 4 (!) EP’s uit, geinspireerd door de X-files, Belgische new beat, Chicago house en shoegaze, samengevat: een eigenzinnige trip naar een elektronisch sci-fi universum.

Dollkraut (NL)Analoog klinkende songs die aanvoelen als een obscure seventies soundtrack: spannend, maar uitermate dansbaar dankzij synthesizers, disco en een vleugje Ennio Morricone.

Suzanne Kraft (US/NL)In Amerika geboren, maar ondertussen in Amsterdam terechtgekomen tussen gelijkgestemden als Young Marco, Antal en Hunee. En dat hoor je terug in zijn zomerse house die hint naar balearic en kleurrijke disco.

Marie Davidson (CA)Spoken-word electronic vind je als genre niet snel in de clubs, onterecht volgens Marie Davidson. Ze toont je al dansend, lachend en zingend achter een tafel vol sequencers en drumcomputers een weg naar de dansvloer.

Bruxas (NL)Jacco Gardner en Nic Mauskovic samen in de studio, op het podium vergezeld door Jungly By Night’s Tienson Smeets op de bongo’s: dat is dance-hekserij en broeierig exotisme, om te dansen.

Dazion (NL)Deze autodidact tovert de fijnste dance uit zijn obscure synths en retrosonische apparatuur. Op debuut EP ‘Don’t Get Me Wrong’ hoor je grooves die je bijna kan proeven, super smakelijk.

Sugarfactory: PIAS Nites

Anna Of The North (NO)Anna of the North is electropop-artiest Anna Lotterud, die haar Scandinavische roots laat doorklinken in catchy songs en een minimalistische, kristalheldere sound.

Vessels (UK)De vijfkoppige band Vessels verenigt postrock en energieke elektronica, waardoor vergelijkingen met acts als Jon Hopkins, Caribou, Mogwai en Battles nooit ver weg zijn.

Témé Tan (BE)De Belgisch-Congolese Témé Tan maakt hypermoderne muziek met invloeden uit soul, hiphop en afro: een eigen taal waarmee hij zijn diepste zieleroerselen blootlegt.

Donderdag 19 oktoberMelkweg

Hercules and Love Affair (US)Onder leiding van Andy Butler al jaren een onuitputbare goudmijn van nu-disco, house en een goudklomp techno. Een nieuw album volgt later dit jaar, maar single ‘Controller’ verraadt alvast een ode aan de vuige kant van 80s pop.

Red Axes 4 (IL)Het duo uit Tel Aviv levert de ene na de andere dansvloerhit in ware new wave-stijl af en met hun remixes lijkt al wat ze aanraken in goud te veranderen. Na releases op o.a. Hivern Discs staan de Israëliërs in de startblokken voor werelddominantie.

Marian Hill (US)Ergens tussen jazz-legende Ella Fitzgerald en Drake vind je elektronisch duo Marian Hill, met zwoele zang en buitenaardse beats op de rand van de grote internationale doorbraak.

Cubicolor (NL)Tastemaker label Arjunadeep pikte de Amsterdammers op omdat ze voor een vernieuwende golf in deephouse land zorgden, met stevige bassen, verfrissend gitaarwerk en stiekeme knipogen naar Radiohead’s ‘In Rainbows’.

Youngr (UK)Youngr geeft een compleet nieuwe betekenis aan de term one-man band en weet boven alles en iedereen uit te stijgen met zijn talent voor ontelbare instrumenten.

Sinead Harnett (UK)De Londense Sinead Harnett heeft haar eigen stempel op de hedendaagse R&B gedrukt door haar kwetsbare melodieën en een volwassenheid ver voorbij haar jaren.

Phlake (DK)Producer Jonathan Elkaer en zanger Mads Bo blenden stomende R&B en snijdende hiphop tot wat ze zelf rhythm ’n balls noemen: een extreem dansbaar geluidenpalet.

Harrison Brome (CA)Songwriter Harrison Brome maakt zwoele, low-key tracks op de randen van R&B, pop en dance.

Elderbrook (UK)Met het vreemde van Alt-J en de groove-hooks van Disclosure scoorde Elderbrook een underground hit met de Andhim remix van ‘How Many Times’.

Nambyar (NL)Met Nambyar’s alternatieve R&B surf je op een melancholische golf van analoge drumbeats, synths en donkere soulvolle vocals.

Sugarfactory

Chrome Sparks (US)Een obsessie met synthesizers en een achtergrond in klassieke percussie vormen de basis van Chrome Sparks’ dynamische down-tempo songs en up-tempo clubknallers.

Matias Aguayo & The Desdemonas (DE)Producer en dj Matias Aguayo heeft zich laten inspireren door donkere rockmuziek en verpakt dit op geniale wijze in een meeslepende post-elektronische muziekstijl.

Doldrums (CA)Doldrums is het solo-project van producer Airick Woodhead, die hypnotiserende popstructuren en elementen uit noise samenbrengt in zijn altijd spannende elektronica.

Tickets voor beide avonden zijn te verkrijgen via Ticketmaster. Ook dit jaar stellen we een passe-partout ter beschikking, die toegang geeft tot het volledige ADE LIVE programma.

Tickets woensdag 18 oktober in Paradiso (niet geldig in Sugarfactory): € 18Tickets woensdag 18 oktober in Sugarfactory (wel geldig in Paradiso): € 13Tickets donderdag 19 oktober in Melkweg en Sugarfactory (geldig in beide zalen): € 18

Passe-partouts voor beide dagen, alle zalen: € 28