De popband Identity Circus gaat op tour! Op 8 oktober bracht het vijftal hun gelijknamige debuut-EP uit waarna hun single ‘Wake Up’ werd gedraaid door de landelijke radio stations. Na een spetterende release show in poppodium EKKO in Utrecht hebben fans vanaf 22 januari weer de kans om energieke band live te bewonderen. Identity Circus trapt dan de eerste helft van hun Nederlandse tour af in Cul de Sac in Tilburg. In het voorjaar wordt de tweede helft van de tour gepland.

Identity Circus bestaat uit vier Spakenburgers en een flamboyante Italiaans-Brabantse frontman die in het voorjaar van 2014 een voormalige basisschool in Bilthoven omtoverden tot hun eigen rock-‘n-‘roll-heaven. Zanger Ricco Riorito zegde zijn oude leven inclusief baan op om te gaan doen waar hij écht gelukkig van wordt. In navolging van deze ideologie werden klaslokalen omgebouwd tot studios, de gymzaal tot atelier en de lerarenkamer tot repetitiehoek.

Vanuit hun muzikale anti-kraak paradijs schreven ze al snel vele catchy popliedjes, welke meteen door het hele land ten gehore werden gebracht. De tientallen energieke liveshows leverden Identity Circus een gestaag groeiende fanbase op. In augustus 2015 dook Identity Circus dan ook de prestigieuze Mailmen Studios in, waar ze de energieke livesound wisten te combineren met de gerenommeerde sound van producer Martin Beusker (o.a. Dotan, Avant La Lettre & Only Seven Left) en mix- en masterengineer Martijn Groeneveld (o.a. Rondé, Emil Landman & Blaudzun).