Woensdagmiddag werden alle namen voor Pinkpop 2016 bekend gemaakt. Maxazine volgt de persconferentie en brengt je de namen van alle artiesten die dit jaar op Pinkpop staan. De 47e editie van het oudste festival ter wereld alweer. Plaats van handeling: Landgraaf natuurlijk, alweer voor de 29e keer. De data: vrijdag 10 tot en met zondag 12 juni 2016.

Storksky heeft zaterdag 12 december de finale van ‘Nu of Nooit’ in het Parkstad Limburg Theater in Heerlen gewonnen. Afgelopen maanden streden dertig popacts verspreid over zes voorrondes in de Limburgse poppodia om een plek in de finale van de provinciale popwedstrijd Nu of Nooit. Zes Limburgse bands wisten door te dringen naar de finale en streden daar om een plek op Pinkpop en andere mooie prijzen. Storksky mag als winnaar van ‘Nu of Nooit’ het festival op vrijdag 10 juni op de Brand Bier Stage openen.

Het debuutalbum van Storksky is het uit de hand gelopen afstudeerproject van zanger en gitarist Michiel Claessen. Tijdens het opnameproces ontwikkelde hij een gezonde persoonlijkheidsstoornis die hem in staat stelde om zowel als songwriter, zanger, gitarist, engineer en producer te functioneren. Daarnaast riep hij de hulp in van maar liefst zes verschillende drummers, waaronder Mario Goossens (Triggerfinger), Tim Van Delft (De Staat) en Jesper Albers (Paceshifters). De plaat werd gemasterd door Reuben Cohen, die al samen werkte met onder andere Queens Of The Stone Age. Live speelt Storksky met roulerende drummers en weet het duo steevast een professionele show vol alternatieve rock neer te zetten.