Woensdagmiddag werden alle namen voor Pinkpop 2016 bekend gemaakt. Maxazine volgt de persconferentie en brengt je de namen van alle artiesten die dit jaar op Pinkpop staan. De 47e editie van het oudste festival ter wereld alweer. Plaats van handeling: Landgraaf natuurlijk, alweer voor de 29e keer. De data: vrijdag 10 tot en met zondag 12 juni 2016.

Het Japanse One OK Rock is hard op weg een van de grootste rockbands van Azië te worden. En met hun aanstekelijke nummers en teksten in zowel Engels als Japans zijn de jongens inmiddels ook bezig internationaal door te gaan breken. Vorig jaar speelden ze al voor een volle The Max en dit keer komen ze het even dik overdoen, met als speciale gasten de Australische poppunkers van Tonight Alive. Dit jaar staan ze op de Pinkpop vrijdag.

Opgericht in 2005 werd One OK Rock vernoemd naar de vaste oefentijd ‘one o’clock’ en aangezien Japanners de R uitspreken als een L klinkt de naam dus eigenlijk nog steeds zo – Japans woordgrapje. De band mixt pop, rock, emo en metal tot een eigen catchy blend die enorm aanslaat in het thuisland. ​Na de albums ‘Niche Syndrome’ uit 2010 en ‘Zankyo Reference’ uit 2011 wonnen ze steeds meer aan populariteit en met ‘Jinsei×Boku=’ werd vorig jaar de sterrenstatus bereikt met een releasetour voor meer dan 100.000 mensen. Onlangs verscheen de nieuwe single ‘Mighty Long Fall’ met drie nieuwe nummers wederom geproduceerd door John Feldmann (The Used, Panic! at the Disco), als aanloop naar het nieuwe album.

Na Tonight Alive’s spetterende show in de Oude Zaal in augustus, wordt ditmaal het One OK Rock publiek even goed opgewarmd door de catchy-as-hell punkpop -met leuke zangeres- van het jonge Tonight Alive uit Australië. Het vijftal deed al tours met All Time Low en The Used en brachten in september vorig jaar hun 2e album ‘The Other Side’ uit. Ook stonden ze met het nummer ‘The Edge’ op de soundtrack van The Amazing Spider-Man 2.