Met de bevestiging van Pearl Jam is de gedroomde derde headliner toegevoegd aan het programma van Pinkpop 2018. De publieksfavoriet uit Seattle sluit de eerste dag van het festival af op 15 juni. Voorafgaand aan hun optreden op Pinkpop speelt de band op 12 juni 2018 in de Amsterdamse Ziggo Dome. De kaarten voor deze show gaan op vrijdag 8 december om 12:00 in de verkoop via Ticketmaster.

Meer dan 27 jaar geleden stond Pearl Jam voor het eerst op een podium. Tien studioalbums, verschillende officiele live bootleg releases en honderden unieke optredens over de hele wereld verder is de band uitgegroeid tot één van de grootste en populairste rockbands van de laatste 30 jaar. In totaal verkocht de band wereldwijd meer dan 85 miljoen albums en dit jaar werd Pearl Jam toegevoegd aan de Rock and Roll Hall of Fame.

Op 12 juni vindt de kick-off van de Europese zomertour plaats in de Amsterdamse Ziggo Dome.Drie dagen later sluit de band de eerste dag van Pinkpop af. Op 14 juli sluiten ze de tour van 14 Europese shows af in Lissabon.  Tijdens deze tour speelt Pearl Jam voor het eerst sinds 1996 weer in Rome, en kent de band zijn debuut in Padova, Italië en Krakow, Polen.

Voor huidige Pearl Jam Ten Club leden is er per direct een speciale presale beschikbaar voor de show in de Ziggo Dome. De kaartverkoop voor Pinkpop gaat op 24 februari van start.

DATUM STAD VENUE
12 juni Amsterdam, Nederland Ziggo Dome
15 june Landgraaf, Nederland Pinkpop Festival
18 juni Londen, Engeland O2 Arena
19 juni Londen, Engeland O2 Arena
22 juni Milaan, Italië I-Days Festival at Area Expo
24 juni Padua, Italië Stadio Euganeo
26 juni Rome, Italë Stadio Olimpico
1 juli Praag, Tjechië O2 Arena
3 juli Kraków, Polen Tauron Arena Kraków
5 juli Berlijn, Duitsland Waldbühne
7 juli Werchter, België Rock Werchter Festival
10 juli Barcelona, Spanje Palau St. Jordi
12 juli Madrid, Spanje Mad Cool Festival
14 juli Lissabon, Portugal NOS Alive Festival