In het betoverende Caprera speelt de Amerikaan zijn nonchalante doch pakkende psychedelische folkrock nummers. Met ‘Walking On A Pretty Daze’ maakte hij dé plaat van 2013 en blijven zijn liedjes de perfecte soundtrack voor je luie zondagmiddag. Op het podium is Kurt Vile mysterieus en speelt hij de mooiste gitaarsolo’s voor zijn publiek.

Kurt Vile

Dat in combinatie met zijn band The Violators zorgt voor een veelzijdige show met altijd een laidback gevoel. Zijn meest recente werk bracht hij in 2015 uit. Op dat zesde studio album ‘b’lieve I’m going down…’ laat de jonge songwriter uit Philadelphia zien dat hij meester is in het maken van prachtige onbezorgde liedjes. Deze show wordt gepresenteerd door Patronaat in het Bloemendaalse openluchttheater Caprera, dit is tevens de enige show die Kurt Vile & The Violators in Nederland zullen doen.

Kom deze avond op tijd, want je wil het voorprogramma, de Amerikaanse singer-songwriter Will Johnson, niet missen met zijn warme americana/folk songs. Johnson is tevens frontman van de bekende indie bands Centro-matic en South San Gabriel en als drummer ging hij mee op tour met Monsters of Folk, waar hij samen met Jim James (My Morning Jacket), Conor Oberst en M. Ward optrad. Tevens bracht hij een album uit met Jason Molina, genaamd ‘Molina and Johnson’. Kortom: een bijzondere start van deze avond!