Patent Pending – Other People’s Greatest Hits

De poppunkers van Patent Pending staan erom bekend upbeat covers van hitsongs te spelen tijdens hun liveshows. Het is dan ook geen verrassing dat de band een coveralbum uitbrengt: “Other People’s Greatest Hits”. Nu is het nog de vraag of deze tien nieuwe rendities de originele versies eer aan doen.

Dit album hoef je niet heel serieus te nemen en bestaat vooral voor puur vermaak. Het beste voorbeeld hiervan is de cover “Never Gonna Give You Up”, origineel gezongen door Rick Astley. Wanneer je over het feit heen bent gekomen dat je zojuist bent ge-rickrolled, realiseer je jezelf al gauw dat het vooral een heel leuke cover is. Baanbrekend? Nee, dat is het niet. Maakt de track het je het wel heel moeilijk niet rond te dansen en mee te zingen? Jazeker.

De Spaanse sferen die eerder op het album te horen waren, komen terug op de cover van Ricky Martin’sLivin La Vida Loca”. De mix van harde gitaren en blaasinstrumenten is erg raar. Dit nummer, en de Spice Girls-cover, klinken dan ook misplaatst. Deze songs zijn duidelijk de zwakke schakels. Gelukkig maakt de band het goed met “All Time Low”, origineel van Jon Bellion. Aanstekelijke poppunkmelodieën en subtiele elektronische elementen zorgen voor een dansbaar geheel.

De band blijft bij “Mr. Brightside” vrij dichtbij de versie van The Killers. De toon van de cover is dan wel wat meer poppunk dan het origineel, maar de band doet toch eer aan dit bijna legendarische nummer. Op “Shape Of You”, origineel van Ed Sheeran, houdt de band zich net iets te veel in. Door meer durf te tonen had hij deze track net wat krachtiger kunnen maken. Verrassend genoeg weet de band dit precies goed te doen op de Miley Cyrus-cover “See You Again”. Duidelijk aanwezige gitaren, een ruig randje aan de stem van frontman Joe Ragosta en een knallend refrein maken dit afsluitende nummer een feestje.

Other People’s Greatest Hits” is dan wel niet perfect, maar wel erg catchy. De band blaast het merendeel van het album met succes nieuw leven in nieuwe en oude hits. Een perfect album om op te zetten op een warme zomerdag en luidkeels mee te brullen.

Beoordeling: 7,5/10
Releasedatum: 26 mei 2017
Platenlabel: Rude Records