Paramore in 013

Paramore bracht onlangs zijn nieuwste album uit: “After Laughter“. De band schuift het niet onder stoelen of banken dat er met deze plaat een nieuwe richting is ingeslagen. Hoe dit live uitpakt ondervinden de Nederlandse fans op zondag 25 juni in een uitverkochte 013, Tilburg.

Om precies 20:00 uur speelt Bleached drummer Nick Pillot de eerste beats de zaal in. Het viertal mag het publiek opwarmen vanavond. Het spel van de muzikanten is strak en heeft een vrolijke vibe. De invloeden van Blondie en The Runaways zijn goed hoorbaar. Helaas is de zang van frontvrouw Jennifer Clavin niet altijd even zuiver en soms slecht te verstaan. Bleached was wellicht niet de perfecte opener voor Paramore, maar de heupjes zijn losgeschud op deze dansbare muziek.

Voordat de band voor de eerste keer het podium verlaat wordt de hitsingle “Misery Business” gespeeld. Hiervoor wordt ook één fan op het podium uitgenodigd, die het nummer vol enthousiasme meezingt. Tijdens de toegift wordt onder andere het nummer “Scooby’s In the Back” gespeeld van Zac Farro’s andere project: HalfNoise. De drummer verlaat voor deze track zijn vertrouwde plekje achter zijn drumkit en zingt de track als een ware frontman. De set wordt uiteindelijk afgesloten met de single “Hard Times”.