Dé zangeres van Buena Vista Social Club neemt voorgoed afscheid van het wereldpodium met ‘The Last Kiss’, de wereldwijde afscheidstournee waarmee de geliefde Cubaanse zangeres de Nederlandse poppodia Luxor Live in Arnhem (15 mei) en De Vorstin in Hilversum (17 mei) zal aandoen.

Omara Portuondo is dé vrouwelijke ster van de Buena Vista Social Club. De in Havana geboren zangeres had al een internationale carrière achter de rug toen ze wereldwijd beroemd werd door haar bijdrage aan het album Buena Vista Social Club en de gelijknamige film van Wim Wenders. Het album en de film zorgde overal voor een herwaardering van de traditionele Cubaanse muziek.

Naast haar vele eigen albums werkte Omara Portuondo samen met de grote namen van deze groep muzikanten zoals Ibrahim Ferrer, Compay Segundo, de Afro-Cuban All Stars en andere legendes uit de Cubaanse muziek zoals Chucho Valdes. Voor haar solo-album uit 2000 werd Portuondo bekroond met een Grammy-Award.

‘The Last Kiss’Portuondo’s ‘The Last Kiss Tour’ focust op de hoogtepunten uit haar oeuvre en zal de laatste mogelijkheid bieden om de diva en ambassadeur van de Cubaanse traditionals op het wereldpodium te zien optreden. Ze treed op in een intieme setting met een bezetting van bas, drums, percussie onder leiding van de fenomenale pianovirtuoos Roberto Fonseca. Omara Portuondo is op 15 mei te zien in Luxor Live, Arnhem en op 17 mei in De Vorstin, Hilversum. Tickets zijn verkrijgbaar via de websites van de podia.