Nothing More zet explosieve show neer in Melkweg

Drie Grammy-nominaties sleepte Nothing More afgelopen week binnen voor zijn album “The Stories We Tell Ourselves” en track “Go To War“. Ondanks dat bewonderenswaardige gegeven is de show op maandag 4 december in de Oude Zaal van Melkweg niet uitverkocht. 

Nothing More brengt vanavond de Oostenrijkse rockband Psycho Village en de Britse progressieve metalband In Search of Sun mee. De Oostenrijkers brengen een mix van radiovriendelijke rock met af en toe een smerig riffje ten gehore. Het klinkt prima, hoewel zang en originaliteit niet de sterkste punten zijn. Daarna is de beurt aan In Search of Sun. Deze band past qua stijl al beter bij het hoofdprogramma. Instrumentaal zit hier flink wat meer pit in en de band mixt progrock, hardrock en krachtige vocals. Dat komt live prima over en het publiek reageert hier dan ook zeer positief op. Aan het einde van de set lijkt het even alsof In Search of Sun zelf de headliner was.

In de tussentijd wordt een vreemd instrument midden op het podium gezet. Het lijkt een soort drumstel met daaraan bevestigd een keyboard met vreemde knoppen. Al snel wordt duidelijk waarvoor deze gebruikt gaat worden. Bij opener “Christ Copyright” stormt de half ontblote zanger Jonny Hawkins het podium op en begint als een bezetene op het drumstel te slaan. Het hek is helemaal van de dam en de mannen uit Texas gaan uit hun dak. Het publiek zingt vanaf het begin af aan mee.

Het enthousiasme in het publiek bereikt bij “Jenny” en “This is the Time (Ballast)” het hoogtepunt. Maar vanavond laat Nothing More ook zijn zachtere kant zien. Bij “I’ll Be Ok” en “Just Say When” blijkt maar weer wat een dijk van een stem Hawkins heeft. De band doet niet aan toegiften, want dat hele toneelstukje vindt hij fake. En inderdaad, zoals aangekondigd, sluiten de mannen af met “Salem (Burn the Witch)“. Als er vanavond één ding duidelijk is geworden, dan is het dat Nothing More een absolute sensatie is. De Texanen zijn oprecht, puur en snoeihard. What you see is what you get, en dat valt verdomd goed in de smaak. De Amerikanen beloven in de zomer van 2018 weer terug te komen, dus maak je borst maar nat.

Deel dit bericht met je vrienden op WhatsApp: