Northlane bewijst in Dynamo tot de grote jongens te behoren

Northlane gooide eerder dit jaar nog hoge ogen op Jera On Air. De Australiërs kregen moeiteloos een bomvolle tent met het grootste podium mee. Maar een festivalset is toch niet te vergelijken met een clubshow. De mannen maken dan ook een rondje langs allerlei zaaltjes in Europa. Op vrijdag 24 november is Dynamo te Eindhoven aan de beurt. 

Het is een uitdaging om vanavond per trein naar Eindhoven te komen. Vanwege een lange omreis misten we de eerste paar nummers van Ocean Grove. De Australiërs brachten eerder dit jaar hun debuutplaat uit, genaamd “Rhapsody Tapes“. Daarvan hoor je in dit half uurtje nagenoeg alles. Ocean Grove staat strak te spelen en blaast je omver met catchy doch aanvallende muziek. De mannen sluiten onder welverdiend applaus af met “Stratosphere Love” en de band heeft vrijwel zeker nieuwe fans erbij gekregen.

Vanavond was een avondje progressieve metalcore zoals je hem hebben wilt: een avondvullend programma waar maar liefst alle vier de bands dubbel en dwars de moeite waard zijn. Vooral Northlane laat zien dat hij toch echt tot de grote jongens gerekend mag worden. Want wat zetten deze mannen op kinderlijk eenvoudige manier een strakke show neer. Northlane is dan ook echt wel verplichte kost als hij ons land weer aandoet. Doodzonde als je dit gemist hebt!