Op 10, 11 en 12 februari vindt festival Grasnapolsky weer plaats op het bijzondere Radio Kootwijk, midden op de Veluwe. Aan de line-up zijn 15 nieuwe namen toegevoegd: Klangstof, Brihang (BE), Iguana Death Cult, Torii, The Guru Guru (BE), Kagoule (UK), Tamino, WWWater (BE), Floris Bates, Statue (BE), Bonne Aparte, Jo Marches, Batobe, The Mauskovic Dance Band en Donkey Kung Fu. Het complete festivalweekend met passe-partouts, bungalow en vervoer is te boeken via de website van Grasnapolsky.

KlangstofVertrouwende op het talent van frontman Koen van de Wardt, bood Grasnapolsky in 2015 als eerste een podium aan het voor die gelegenheid opgerichte Klangstof. Twee jaar later, een internationaal jubelend ontvangen debuut-album en o.a. een Amerikaanse tour verder, keert Klangstof terug op het hoofdpodium van het festival.

VlamingenGrasnapolsky heeft een eer hoog te houden als het aankomt op het presenteren van het nieuwste talent uit Vlaanderen. Zo zag je op voorgaande edities bijvoorbeeld al Bazart, Warhola, Faces on TV en Woodie Smalls optreden, nog voordat zij op grote schaal doorbraken. Dit jaar zijn het o.a. de poëtische hiphop van Brihang, de eigenzinnige dance van WWWater, de prachtige liedjes van Tamino en de spannende rock van The Guru Guru, It It Anita en Statue die de muzikale eer van onze zuiderburen hoog gaan houden.

Eerder al werd bekend gemaakt dat o.a. Andy Shauf, Linde Schöne, CHINAH, Crying Boys Cafe en Pip Blom op Grasnapolsky staan. Het volledige overzicht is te vinden op de website van Grasnapolsky. Over drie weken maakt het festival nog meer namen bekend.