Vandaag worden zes nieuwe namen bevestigd voor Bospop. Elvis Costello & the Imposters, Counting Crows, DeWolff, The Howlin’, Midas en The BossHoss zijn aan het programma toegevoegd. Eerder werd al bekend gemaakt dat o.a. Santana, Seal, Kensington, Nena, Roxette en The Cranberries op Bospop spelen. Bospop vindt plaats op zaterdag 9 en zondag 10 juli 2016 op Evenemententerrein A2 Weert Noord. De kaartverkoop is reeds begonnen via de website van Bospop en Ticketmaster.

Elvis Costello schreef zijn allereerste nummer toen hij vijftien jaar oud was. Inmiddels heeft hij er bijna 400 op zijn naam staan. Met een flinke dosis cynisme perst Costello rock n roll en country muziek samen tot oprechte en uiterst verfijnde nummers. Denk aan hits als ‘Man Out Of Time’, ‘I Want You’ en ‘Riot Act’. Op Bospop speelt Costello met zijn vaste begeleidingsband The Imposters.

Counting Crows wordt geroemd vanwege hun dynamische liveshows. Ze draaien al een kwart eeuw mee en hebben meerdere grote hits op hun naam staan waaronder ‘Mr. Jones’, ‘Big Yellow Taxi’ en ‘Accidentally in Love’. Bereid je voor op een intense show en laat je meevoeren door frontman Adam Duritz.

De psychedelische bluesrock van DeWolff lijkt recht uit de jaren zestig te komen. Het Limburgse trio brengt je terug naar de hoogtijdagen van bands als Grateful Dead, Jefferson Airplane en The Jimi Hendrix Experience. De opzet is eenvoudig maar zeer effectief; één gitaar, een eenvoudig drumkit, een Hammond orgel en een onuitputbare bron van energie. DeWolff is dan ook een graag geziene gast op de Nederlandse festivals.

De jonge honden van The Howlin’ timmeren in de UK al hard aan de weg. Nu is het tijd om de oversteek te maken naar het vaste land. Dat doen ze dit jaar op Bospop. Met hun mix van blues en soul die is overgoten met een stevige laag fuzz zijn ze klaar om Europa te veroveren. The BossHoss mag dan uit hartje Berlijn komen, ze weten als geen ander traditionele country en onvervalste americana naar de 21ste eeuw te vertalen. Compleet met geruite blouses en cowboyhoeden maken de heren van The BossHoss van ieder optreden een feest. Zanger, songwriter en begenadigd gitarist Midas is slechts 25 jaar oud maar nu al een grote belofte van eigen bodem. Zijn muziek is te omschrijven als alternatieve pop/folk met een randje. Hij zoekt zijn inspiratie bij artiesten als Neil Young, Steely Dan, Supertramp en Pink Floyd.

Op Bospop treden bijna dertig bands op, verdeeld over twee podia: het hoofd- en tentpodium. Er is een gezellige camping met de benodigde faciliteiten, een 24-uurs tent en een sfeervolle festivalmarkt. Op vrijdagavond is er een avondvullend programma dat voor iedereen toegankelijk is ook zonder Bospop ticket.