Op 20 september brengt de Nederlandse songwriter Mercy John in het kader van zijn aankomende najaarstournee een nieuwe EP uit. Op deze EP, ‘Cruel Love’ getiteld, staat een zestal nummers afkomstig van zijn eerste twee platen maar dan in een akoestische versie en volledig solo uitgevoerd. De EP verschijnt digitaal en op vinyl. De gelimiteerde 10-inch wordt geperst op clear & solid red mixed vinyl.

In 2017 verraste Mercy John de Nederlandse Americana liefhebbers met zijn album ‘This Ain’t New York’ vol prachtige, gelaagde liedjes voorzien van mooie teksten. Dit werd in 2019 gevolgd door het zelfs nog beter ontvangen album ‘Let It Go Easy’, een album dat prachtige recensies kreeg en hem een gevestigde naam in het genre maakte. Met de EP ‘Cruel Love’ levert Mercy John een prachtige toevoeging op beide albums. Op ‘Cruel Love’ staat een zestal nummers afkomstig van de eerste twee platen maar dan in een akoestische versie, volledig solo uitgevoerd. Gewapend met niks meer dan een akoestische gitaar, een mondharmonica en zijn prachtige karakteristieke stem laat John horen hoe de liedjes zonder voltallige band klinken. Ook dan blijft een goed liedje gewoon overeind, of het wint zelfs nog aan kracht. John vindt het wel lastig om zichzelf in alle kwetsbaarheid te tonen, vooral omdat de Brabander het echt het fijnst vindt om zich met bandleden te omringen. Toch was er de drang om de nummers zo op te nemen: “Alle liedjes zijn zo ook ontstaan, een enkele op piano. En ik speel ze thuis ook nog steeds zo. Het niet dat elke keer de band komt opdraven als ik mijn gitaar oppak”, aldus John.

LIVEDe release van de EP is tevens de aftrap van een uitgebreide tournee die Mercy John door heel Nederland zal brengen:

Mercy John20-09 Weert, De Bosuil26-09 Venlo, De Speelplaats05-10 Hengelo, Metropool12-10 Oss, Galerie Bernheze13-10 Bolsward, Muzykkafee DeVille18-10 Den Haag, Paard20-10 Zaandam, De Flux25-10 Veldhoven, De Schalm26-10 Groningen, Oosterpoort01-11 Alkmaar, Victorie10-11 Vorden, Ludgerus15-11 Apeldoorn, Gigant17-11 Zoetermeer, Stadstheater21-11 Utrecht, TivoliVredenburg22-11 Borger, VanSlag27-12 Eindhoven, Cafe Wilhelmina04-01 Amsterdam, Paradiso