De Franse elektronische muziekgroep Caravan Palace brengt hun nieuwe album, ‘Chronologic’, uit op 30 augustus. De Europese tour start in november met 3 concerten in Nederland begin 2020; op 13 februari in Doornroosje in Nijmegen, op 14 februari in De Muziekgieterij in Maastricht en op 15 februari de Melkweg in Amsterdam.

Het laatste studioalbum, <I°_°I>, een samensmelting van house en oldschool jazz, verkocht meer dan een kwart miljoen, met op dit album de hits ‘Lone Digger’ en ‘Wonderland’. Dit grote succes bracht de band naar primetime UK TV shows als Later….With Jools Holland, The Jonathan Ross Show, BBC 2’s Hootenanny en Tonight at The London Paladium.

De instrumentalisten en studiowizards van Caravan Palace zijn de uitdaging aangegaan om het succes van het vorige album te evenaren. Ook op dit album horen we eigenzinnige soundscapes en vervagen de lijnen tussen vintage en modern. De swing, jazz en bigband van de vorige albums worden nu gecombineerd met nieuwe invloeden van rhythm & blues, bossa en soul, terwijl de productie sterk geworteld is in het nu. Voor het eerst heeft de band een selectie van gastzangers uitgenodigd, waarmee ze de aantrekkingkracht van hun geluid vergroten.

De eerste single van het album, ‘Miracle’ heeft dezelfde visuele elementen van de animatiestudio als de legendarische video van ‘Lone Digger’ en heeft inmiddels dik 4 miljoen views on Youtube sinds de release in februari dit jaar. De 2e single ‘About You’ met gastvocalist Charles X, heeft bijna 1 miljoen Spotify streams.

De muzikale virtuositeit van de band gecombineerd met hun flair, panache en oprecht plezier is duidelijk terug te zien in hun liveoptredens, met recent uitverkochte headlineshows in Brixton Academy en Glastonbury.

Niet alleen overtuigt de band met hun liveconcerten, Caravan Palace is een van de meest viral acts in de digitale wereld met uitzonderlijke cijfers: 2.1 miljoen video uploads op TIKTOK (de meest gedownloade app wereldwijd),1.5 miljoen maandelijkse luisteraars op Spotify, een kwart miljard Spotify streams, 1.1 miljoen YouTube abonnee’s, 200 miljoen YouTube plays met de officiele ‘Lone Digger’ video, met in totaal 479 miljoen plays op hun officiële YouTube channel.