Het nieuwe album ‘÷ Divide’ van Ed Sheeran zal verschijnen op 3 maart. Dat is vandaag officieel bekend gemaakt. Gisteren deelde hij al de tracklist van het album dat 12 nummers zal bevatten. Waaronder de twee singles ‘Castle On The Hill’ en ‘Shape Of You’ die vorige week beiden op vrijdag verschenen.

÷ holds a very special place in my heart and I really believe this is my best work to date. I’ve been eager to get back and I couldn’t be more excited for March 3rd.” 

÷, uit te spreken als Divide, is de opvolger van + uit 2011 en x uit 2014. Naar verluid wordt het een persoonlijk album dat geïnspireerd is door persoonlijke gebeurtenissen als verbroken relaties, herinneringen aan familieleden en wat hij in het afgelopen jaar tijdens zijn sabbatical heeft meegemaakt. Muzikaal gezien zal hij op het album de lijn van zijn vorige album doorzetten door veelzijdige nummers. Zo zijn er nummers met een orkest, maar ook zoals hij eerder uitbracht met hiphop invloeden en akoestische ballads. De productie werd gedaan door Steve Mac (die eerder o.a. One Direction en Westlife produceerde), Benny Blanco (die samenwerkte met o.a. Rihanna en The Weeknd) en Ed Sheeran zelf.

Vorige week liet hij weten dat hij binnen 4 maanden zal optreden in Nederland en België. Tot nu toe is er nog niet bekend wanneer en waar de optredens zullen plaatsvinden.