New Cool Collective kondigt maar liefst twee albums, een speciale Record Store Day release en een clubtour aan. De band die volgend jaar hun 25-jarig jubileum viert is niet te stoppen en lijkt met het jaar productiever te worden.

New Cool Collective Big Band feat. Thierno Koité albumIn de 19-koppige big band formatie werkte NCC al aan veel uiteenlopende projecten, zoals de jaarlijkse opening van de Uitmarkt, het album ‘Hollandse Meesters’ met Guus Meeuwis en bracht het drie eigen albums uit. Nu zijn ze terug met nieuw eigen materiaal. Op 12 mei verschijnt een album in samenwerking met de Senegalese saxofonist Thierno Koité (bekend van Orchestra Baobab / Le Sahel).

Record Store Day releaseTere ere van Record Store Day verschijnt 22 april een 7”-single met de nummers ‘Yassa’ en ‘Myster Tier’. De tracks zijn live opgenomen tijdens het optreden in LantarenVenster, Rotterdam op 12 mei 2016 en verschijnt in een oplage van slechts 500 exemplaren op gekleurd vinyl.

Electric Monkey Sessions IIMomenteel zit New Cool Collective in de studio voor de opvolger van het in 2014 verschenen en alom geprezen album ‘Electric Monkey Sessions’, vernoemd naar de opnamestudio in Amsterdam Noord. Dit is het 19e album van de band. De release staat gepland voor komend najaar.

ClubtourMet dit nieuwe materiaal gaat de achtkoppige band dit najaar en in het voorjaar van 2018 het land in om te doen waar ze goed in zijn: zorgen voor een groot feest, waarbij het publiek niet de kans krijgt om stil te staan en keer op keer verrast wordt.             29 november Tolhuistuin – Paradiso Noord, Amsterdam (release show)2 december Gebouw -T, Bergen op Zoom15 december Hedon, Zwolle16 december Mezz, Breda20 december TivoliVredenburg, Utrecht21 december Gebr. De Nobel, Leiden22 december Bibelot, Dordrecht28 december LantarenVenster, Rotterdam29 december Oosterpoort, Groningen30 december Fluor, Amersfoort5 januari Luxor Live, Arnhem6 januari Doornroosje, Nijmegen11 januari W2, Den Bosch12 januari De Spot, Middelburg                    13 januari Podium Victorie, Alkmaar25 januari 013, Tilburg                               26 januari Burgerweeshuis, Deventer27 januari Paard van Troje, Den Haag3 februari Patronaat, Haarlem