Natte en koude zaterdag van Groezrock 2019 staat barstensvol vlammende acts

De eerste dag van Groezrock stond al barstensvol bekende én minder bekende knallende bands en dat is op dag twee niet anders. De zaterdag beloofde, in tegenstelling tot de dag ervoor, koud en nat te worden. Gelukkig staan er meer dan genoeg acts op de poster om de bezoekers warm te houden. Onder andere Jesus Piece, Millencolin en Dropkick Murphys staan op de planning van de tweede en laatste dag. Lees hier ons verslag van de eerste dag in het Belgische Meerhout.

De dag begint vroeg en om 12:00 uur mag Get Dead de Main Stage openen. Er staat een klein groepje fans klaar voor de punkrockers uit Californië, die eigenlijk op een veel te groot podium staan. Desalniettemin zet Get Dead een goed punkshowtje neer en trakteert hij de toeschouwers ook nog eens op twee nieuwe tracks. Een halfuur later is het de beurt aan Fat Wreck Chords-collega’s Bad Cop/Bad Cop. De vier meiden weten met hun energieke punktracks flink wat publiek de tent van de Main Stage in te trekken. De band stond twee jaar geleden ook op het festival, maar toen op een veel kleiner podium. De dames zijn maar wat blij met deze extra bewegingsruimte en vliegen alle kanten op. Om 14:00 uur is het tijd voor de derde band uit Californië op rij: The Devil Makes Three. Deze heren en dame maken echter een iets andere soort muziek. Gewapend met contrabas en banjo speelt de band een mix van bluegrass, blues en rock ‘n roll en krijgt hiermee menig voetje van de vloer.

De eerste regenbuien trekken inmiddels over Meerhout en op de Red Bull Stage heeft de Vlaamse punkrockband This Means War medelijden met zijn niet overdekte toeschouwers. Hij nodigt ze daarom uit om op het podium te komen staan. Het duurt niet lang voordat de bühne voller staat dan het grasveld. Het feest gaat daar vrolijk verder, terwijl op de Main Stage The Rumjacks zijn positie inneemt. De Australische band is een perfect voorproefje voor de headliner van vandaag: Dropkick Murphys. Met vijf man sterk brengt de band folkpunk waarop het publiek reageert met vele vuisten in de lucht. Op de Revenge Stage staat de Nederlandse hardcoreband No Turning Back inmiddels zijn tracks te brullen. De eerste stagedivers worden bij het eerste nummer al gesignaleerd en tijdens de rest van de set lijkt er geen moment van rust meer te komen.

Om 19:45 uur is het tijd voor de, niet meer zo, special guest. Op vrijdag werd namelijk al aangekondigd dat dit niemand minder zou zijn dan Nederlandse punkgrootheid Heideroosjes. De Main Stage staat barstensvol terwijl de mannen alle grote hits voorbij laten komen. De band bestaat inmiddels al dertig jaar, maar is geen spat veranderd. Vol overgave worden nummers als “Time Is Ticking Away“, “Iedereen Is Gek” en “United Scum” gespeeld. Hierna is het hollen naar The Cockpit voor de hardcoreband Jesus Piece. Zelfs van achter in de tent is te zien hoe hard het eraan toegaat op en voor het podium. De band bracht zijn debuutalbum, “Only Self”, vorig jaar pas uit, maar kan nu al rekenen op een enorme respons. Terug op de Main Stage is het de beurt aan Bowling For Soup, die met zijn hits “Stacy’s Mom” en “1985” het publiek zich warm laat dansen. De vlammen die constant worden afgestoken helpen hier ook zeker aan mee en zorgen voor een spetterende show.

Tijdens zonsondergang is het tijd om even bij te komen bij Dave Hause & The Mermaid. De folkpunker staat met zijn band in de Back 2 Basics tent en trekt flink wat aandacht. Twee weken geleden werd het album “Kick” uitgebracht en de tracks hiervan worden al aardig meegezongen door de fans. Toch zorgen de oude hits “C’Mon Kid” en “Time Will Tell” voor de grootste respons en geniet Hause met een grote glimlach van de aandacht. De Zweedse punkrockband Millencolin draait al aardig wat jaren mee, wat vooral te zien is aan de hoeveelheid banners die gewisseld wordt. Maar liefst vijf verschillende backdrops komen voorbij. De band promoot vanavond zijn nieuwe plaat “S.O.S” dat in februari werd uitgebracht en laat vooral iedereen meezingen tijdens zijn klassiekers “No Cigar” en “Mr. Clean“.

Om 00:15 uur is het tijd voor de afsluiter van Groezrock 2019: Dropkick Murphys. De band opent met “Cadence To Arms (Scotland Be Brave)” en maakt er, zoals altijd, een feestje van. Helaas moet hij dit doen voor een halfvolle tent. Het terrein is inmiddels al aardig verlaten en veel festivalbezoekers hebben zich teruggetrokken naar hun warme tent of auto. Desondanks bewijst hij een waardige afsluiter te zijn. Groezrock 2019 was ondanks het slechte weer een absolute knaller en heeft zichzelf terug op de kaart weten te zetten met een prachtig weekend.

Deel dit bericht met je vrienden op WhatsApp: