Maar liefst vijf zijn er toegevoegd aan de line-up van Naked Song, waaronder grote namen Damien Jurado en Luka Bloom! En ook Hein Cooper, The Deslondes en Wily Tea Taylor zullen op zaterdag 25 juni acte de présence geven tijdens Naked Song in Muziekgebouw Eindhoven. De kaartverkoop voor Naked Song is reeds begonnen via de website van Muziekgebouw Eindhoven.

Damien JuradoDamien Jurado’s ster is al meer dan vijftien jaar heel gestaag rijzende. Met een steeds groter wordende fanbase is deze uit Seattle afkomstige singer-songwriter bezig aan de beste jaren van zijn carrière. Na het alom geprezen album ‘Brothers and Sisters of the Eternal Sun’ uit 2014 komt dit jaar zijn nieuwste plaat uit. Het eerste nummer van ‘Visions of Us On The Land’ is inmiddels naar buiten en als dit een voorbode is dan belooft dat voor zowel het album, als zijn show op Naked Song heel veel goeds.

Luka BloomLuka Bloom wordt meer dan zestig jaar geleden geboren als Kevin Barry Moore in Ierland. Het land van de échte troubadours, de verhalenvertellers en de zangers die een dampende pub stil weten te spelen. Fantastisch gitaarspel en teksten over ‘de grote thema’s des levens’ worden eenvoudig afgewisseld met wat luchtigs, zoals het een echte troubadour betaamt. Bloom bracht al twintig platen uit die allen bol staan van kwaliteit. Al sinds de jaren ’90 heeft de Ier een speciale band met ons land bij het verschijnen van albums als Riverside en zijn overrompelende optreden op Pinkpop in 1991. Gelukkig heeft hij aan klasse sindsdien niets ingeboet.

Hein CooperHein Cooper, klinkt een beetje als een Hollander die een leuke artiestennaam zoekt, maar is toch een stuk interessanter dan dat. Hein Cooper is Australiër en maakt prachtige liedjes. Folk met invloeden van elektronica. Diepe soundscapes waarop zijn intense stem prachtig gedijt. Liefhebbers van Ben Howard en Bon Iver zullen de muziek van Hein Cooper zeker kunnen waarderen. Dit jaar verschijnt zijn debuutalbum, waarvoor hij samenwerkte met de producer van Arcade Fire en Local Natives.

The DeslondesVoor wie de internationale muziekblogs een beetje bijhoudt zal de naam ‘The Deslondes’ geen geheim meer zijn. Toch bestaat deze band pas een paar jaar en presenteerde het gezelschap uit New Orleans vorig jaar hun debuutalbum pas. Geboren en getogen in de stad die blues ademt ging het, zo zegt de band zelf, vanzelf een beetje die kant op. Toch biedt The Deslondes meer dan blues alleen, invloeden uit heel Texas en Louisiana zijn te horen op het veelgeprezen debuut. Wanneer Pitchfork een 7,9 uit durft te delen weet je dat er iets speciaals aan de hand is. Een terechte ode aan helden als Townes van Zandt, Woody Guthrie en Hank Williams.

Willy Tea TaylorWilly Tea Taylor is een zoon van veehouders in ‘The Cowboy Capitol of the World’, en is erg trots op zijn afkomst. Taylor groeit op in het kleine plaatsje Oakdale in Californië en deze thuisbasis laat hem nooit meer los. Het stadje is een belangrijke inspiratiebron voor zijn teksten en ook zijn kenmerkende sound heeft wortels in dit deel van de States. Willy Tea Taylor staat garant voor prachtige verhalen, interessante melodieën en heeft met zijn mix van country, folk en roots een gouden formule in handen.

25.06.2016 Muziekgebouw, EindhovenTickets: € 39 (exclusief 1,50 servicekosten)Verkoop via www.muziekgebouweindhoven.nl