Zojuist is de langverwachte headliner voor Lowlands 2016 bekend gemaakt. Er werd vooraf gesproken van de grootste naam in de geschiedenis van het festival en met de bevestiging van Muse is dat wel waargemaakt.

Na de drie razendsnel uitverkochte shows in de Ziggo Dome op 7, 9 en 10 maart komt Muse in augustus ook naar Lowlands. De band rond gitaarvirtuoos Matt Bellamy stond al vaker voor een optreden in Biddinghuizen. Sterker nog: trouwe Lowlanders hebben de opmars van het Britse overpowertrio van dichtbij meegemaakt want in 2001 en 2006 zette Muse al twee legendarische Lowlandsconcerten neer. Dat maakt 2016 op zijn minst scheepsrecht, want tien jaar later laait het heilige podiumvuur hoger dan ooit bij deze compromisloze anthemrockers en hun bombastische supershows.

Eerder werd bekend dat o.a. Disclosure, LCD Soundsystem, The Last Shadow Puppets, Paul Kalkbrenner, Foals, Sigur Rós en Hans Teeuwen naar Biddinghuizen afreizen. Op korte termijn volgen meer bevestigingen voor Lowlands waar in totaal zo’n 250 acts op twaalf podia staan.