Op zaterdag 1 oktober komt Moderat voor een show naar de Heineken Music Hall in Amsterdam. Moderat is een intensieve en uiterst succesvolle samenwerking tussen Modeselektor en Apparat. Gernot Bronsert en Sebastian Szary (aka Modeselektor) en Sascha Ring (aka Apparat) werken al bijna even lang samen als hun eigen projecten bestaan. In 2002 vond hun eerste ontmoeting plaats, terwijl ze beide afzonderlijk een vaste plek in de Berlijnse muziekscene hadden verworven. Oorspronkelijk was hun samenwerking niet eens bedoeld om platen op te nemen –“it was really just about fun”, maar de formule bleek zo goed aan te slaan dat ze de verleiding niet konden weerstaan.

Inmiddels zijn we 14 jaar verder en heeft de collaboratie reeds 2 albums opgeleverd, en onlangs kondigde de supergroep hun 3e album aan, III, dat de trilogie compleet maakt. Dit album komt op 1 april 2016 uit. Het is wederom een verrassende mix tussen de bass van Modeselektor en de ingenieuze electronica met pop-feel van Apparat. Waar de eerste twee albums nog de som van de aparte delen bleek, zijn de drie elektronica pioniers er inmiddels in geslaagd de som van de delen te overstijgen met een unieke eigen stijl. Op 19 februari brengt Moderat hun nieuwe single Reminder uit, maar is nu al beschikbaar op de verschillende streamingdiensten.

Op 28 maart staat Moderat in de Amsterdamse Paradiso. Deze show verkocht binnen enkele minuten uit. Het opent de deur naar een stap verder, de Heineken Music Hall in oktober.