Afgelopen vrijdag bracht Moby zijn nieuwe single en video ‘Too Much Change’ uit, het is een dromerig en beladen nummer over de verandering van onze planeet met vocals door Apollo Jane.

Moby geldt als een van de absolute grondleggers van de hedendaagse techno en electro en scoorde de afgelopen decennia wereldhits met songs als ‘Porcelain’, ‘Natural Blues’ en ‘Flower’. Op het nieuwe album ‘All Visible Objects’, wordt Moby vocaal ondersteund door onder meer Mindy Jones en D.H. Peligro (Dead Kennedys). Naast negen nieuwe tracks nam Moby ook een cover van Bryan Ferry’s ‘My Only Love’ op en gebruikte hij een sample van Linton Kwasi Johnson’s ‘Two Sides of Silence’.

De video van ‘Too Much Change’ bevat fragmenten uit de roman zonder woorden van de Amerikaanse kunstenaar Lynd Ward, genaamd ‘Gods ’Man’. De roman werd uitgegeven in 1929 en was ontworpen met houtgravures.

De afgelopen tien jaar heeft Moby 100% van de opbrengsten van zijn werk gedoneerd aan dieren- en mensenrechten organisaties. Ook de opbrengsten van ‘All Visible Objects’, waarvan de songtitels gebaseerd zijn op de diverse organisaties die door Moby gesteund worden, zullen volledig aan het goede doel gedoneerd worden.