Op 29 september zal Epic / Legacy Recordings de Michael Jackson plaat ‘SCREAM‘ uitbrengen. ‘SCREAM’ is een verzameling van 13 van zijn allerbeste elektrifiserende en danceable tracks, waaronder ‘Thriller’, ‘Leave Me Alone’ en ‘Dirty Diana’. Daarnaast bevat ‘SCREAM’ een nieuwe bonustrack, ‘Blood on the Dance Floor X Dangerous’, een high-energy vijf nummers bevattende mashup van de bekende remixer The White Panda, die een naadloze nieuwe muzikale ervaring creëerde.

De keuze van tracks voor SCREAM weerspiegelt de liefde van de King of Pop en zijn liefde voor kostuums en vermomming, duisternis en licht, karaktertransformaties en verrassingen. Het album zal verkrijgbaar zijn in twee fysieke formaten, cd en glow-in-dark vinyl (beschikbaar vanaf 27 oktober), elk met een poster die uniek is qua formaat.

‘Dirty Diana’ was de vijfde opeenvolgende nummer 1-hit van het album ‘Bad’, dat record na record verbrak aangaande opeenvolgende hitsingles uit een enkel album; ‘Thriller’ was de zevende van een ongekend aantal van zeven Top 10-hits van het album ‘Thriller’, het meest verkochte album aller tijden; en de Top 5 hit ‘Scream’ is de enige duet tussen Michael Jackson en zijn zus Janet. Ook op het album staat The Jacksons tracks ‘Torture’ en ‘This Place Hotel’ (de eerste single die geschreven is door Michael).