Metallica heeft bekend gemaakt dat hun derde studioalbum ‘Master Of Puppets’ in november opnieuw wordt uitgebracht op het eigen label, Blackened Records. De tracks op de heruitgave van het allereerste album van Metallica dat de platina status behaalde, zijn geremasterd en dankzij de meest geavanceerde studiotechnieken nu te beluisteren in een optimale geluidskwaliteit.

‘Master Of Puppets’, Metallica’s derde studioalbum, kwam voor het eerst uit op 3 maart 1986 en is tot op heden zesmaal bekroond met platina. Van het album zijn er wereldwijd meer dan 10 miljoen exemplaren verkocht. Afgelopen jaar, 30 jaar na de verschijningsdatum, werd ‘Master Of Puppets’ nog als eerste metal album opgenomen in de National Recording Registry of the Library of Congress. Een eretitel, slechts weggelegd voor werken, die als culturally, historically, or aesthetically significant worden gezien.

 

Fans, die de heruitgave van ‘Master Of Puppets’ via de website van Metallica vooraf bestellen, kunnen de geremasterde versie van ‘Disposable Heroes’ meteen al beluisteren. Dat geldt ook voor de track ‘The Thing That Should Not Be’ (Live at the Aragon Ballroom, Chicago, IL – May 25th, 1986). Liefhebbers van Metallica kunnen zich bovendien laven aan alle extra’s die de band met het vieren van deze heruitgave beschikbaar maakt. Zo is er een 108-pagina tellend hardcover boek, met o.a. nog niet eerder vertoond fotomateriaal en exclusieve interviews. Ook zijn er, in gelimiteerde oplages, litho’s en handgeschreven songteksten te verkrijgen. De heruitgave van ‘Master of Puppets’ ligt vanaf 10 november in de winkels.

Live shows in NederlandOp maandag 4 september en woensdag 6 september treedt Metallica op in de Ziggo Dome, te Amsterdam.