Gilbert O’ Sullivan komt in 2020 voor een eenmalig concert naar Nederland. Op zaterdag 01 februari staat hij in de grote zaal van Muziekgebouw Eindhoven. De legendarische singer-songwriter, bekend van zijn hits ‘Alone Again’, ‘Clair’ en ‘Nothing Rhymed’, bracht onlangs een nieuw album uit. De titel van deze langspeler luidt ‘Gilbert O’Sullivan’. Met zijn solovoorstelling Just Gilbert zal hij zowel oude als nieuwe hits ten gehore brengen in Eindhoven.

Gilbert O’Sullivan werd op 1 december 1946 geboren in Waterford, Zuid Ierland. De zanger en songwriter verhuisde in 1960 naar Swindon in Engeland, waar samen met Rick Davies (die later bekend werd met Supertramp) de band Rick’s Blues vormde. Eind jaren 60 maakte hij zijn eerste soloplaten enThe Tremeloes coverden zelfs enkele nummers van hem. Nederland omarmde de artiest redelijk snel, toen hij in 1970 met ´Nothing rhymed´ vijf weken op de eerste plaats in de hitlijsten kwam te staan. Hij verhuisde in 1974 zelfs even naar Blaricum, dus Nederland heeft toch wel een speciaal plekje in zijn hart.

De legendarische O’Sullivan behoort tot een van de grondleggers van het singer-songwriter genre. De Ierse Engelsman wist vooral in de jaren ‘70 hit na hit te scoren en was in die tijd al een populaire man onder het vrouwelijk publiek. Er zullen dus verschillende albums te vinden zijn in vooral moeders platenkast.

Nu, enkele decennia later, horen we de echte ‘pianoman’ achter zijn toetsen opnieuw de sterren van de hemel zingen. Met Ethan Johns als producer zit hij met de nieuwe plaat in de slipstream van Paul McCartney, Neil Diamond en Ray Montagne, bij wie Johns ook betrokken was. Het album ‘Gilbert O’Sullivan’ kent prachtige liedjes die een kop en staart hebben en mooie verhalen vertellen, zoals een echte singer-songwriter betaamt. In Engeland kwam die meteen binnen in de top 20.

Dit alles was voor Maxazine de aanleiding om de samenwerking aan te gaan toen we hoorden dat hij in 2020 eenmalig naar Nederland zou komen. In samenwerking met Muziekgebouw Eindhoven en organisator Live in Europe zijn we dus trots om te melden dat Gilbert O´Sullivan op 1 februari eenmalig in Muziekgebouw Eindhoven zal optreden. De kaarten van dit nu al legandarische concert zijn te koop vanaf zaterdag 11 mei.