Matt Simons is sinds 2013 een graag geziene artiest in Nederland sinds zijn doorbraak met zijn hitsingle ‘With You’. Sindsdien heeft hij twee albums uitgebracht, ‘Pieces’ en ‘Catch & Release’. Simons, oorspronkelijk afkomstig uit New York, heeft sinds zijn doorbraak op vele Nederlandse podiums gestaan, waaronder ook in W2 Poppodium in Den Bosch. Ditmaal stond hij voor de derde keer in de oude sigarenfabriek in het centrum van de Brabantse hoofdstad.

De show was een warming-up show voor de Europese tour die Simons de komende weken voor zich heeft. “I’m sorry if anything is going wrong tonight. I might forget my lyrics, but that’s what a warming up show is for, right? Just to be clear, it’s nothing personal, I love playing here in ’s HertogenBosch!”, aldus Matt Simons, die jaren geleden zelf in Den Bosch heeft gewoond. De liefde bleek wederzijds.

mattsimons13

‘It’s Not Enough’, ‘The Higher Ground’ en ‘Gone’ vormden het openingstrio van de setlist. Hoewel Simons en zijn band tot nu toe nog geen steekjes hadden laten vallen was een groot deel van de zaal nog niet bereid om de alledaagse gesprekjes stil te leggen. Zelfs tijdens ‘Say Goodbye’, een nummer dat alleen door Matt Simons op de piano werd gespeeld, wilde het publiek nog niet echt toehappen. Pas vanaf de eerste saxofoon-solo, waarin Matt Simons zijn veelzijdigheid toonde naar het publiek, tijdens een mash-up van Simons eigen nummer ‘Fall In Line’ en ‘Sweet Home Alabama’ van de Amerikaanse Southern rockband Lynyrd Skynyrd begon het publiek haar volledige aandacht naar Matt en zijn band te tonen.

mattsimons16

“I’m going to sing a song now that I wrote in English myself, but it turned out to a duet with now a great friend of mine, Marco Borsato. I’m not going to sing the Dutch part, it’s too hard. But I’m trying learning it, so who knows maybe sometime, but not now”. Vervolgens werd zijn meest recente single ‘Breng Me Naar Het Water’, of in het Engels ‘Bring Me to the Water’, ingezet en zag je her en der enkele lichtjes op de smartphones verschijnen.

mattsimons11

Niet onverwacht werden de nummers ‘With You’ en ‘Pieces’ door het publiek met luid gezang omarmd. Maar de verrassing van de avond was een van de recente singles, ‘Catch &Release’. Zo heel verrassend lijkt dat niet, ware het niet dat hij halverwege het origineel overschakelde naar de Deepend Remix. Ofwel ukulele weg en de slow beats aan. Voor het eerst deze avond begonnen er ook mensen in de zaal te dansen, waar de remix natuurlijk ook gelegenheid voor bood.

mattsimons8

De verontschuldiging die Simons aan het begin van de avond maakte voor het geval hij iets zou vergeten, bleek aan het eind van de avond totaal overbodig. Want ondanks dat het een warming-up show was, voelde het als een normale club show die gewoon geheel vlekkeloos verliep.