Mama’s Jasje bestaat 30 jaar en dat moet gevierd worden! De band rond singer-songwriter Peter Vanlaet brengt dit voorjaar voor de gelegenheid een feestelijk album uit met een selectie van -niet toevallig- 30 nummers. Tien greatest hits. Tien prachtige hommages. Tien spiksplinternieuwe songs!

En er staat natuurlijk ook een tournee op het programma. Helaas kwam de coronacrisis tussenbeide, maar op zaterdag 17 april 2021 zal Mama’s Jasje alsnog in De Roma in Antwerpen spelen. 24 april staat de band in Het Depot in Leuven, 30 april in Capitole in Gent en 8 mei in de Kulsaal in Oostende. Het optreden in het Ethias Theater in Hasselt is inmiddels verplaatst naar vrijdag 14 mei 2021 en mogelijk zullen er nog meer data volgen. Op de setlist staan -jawel- 30 songs, waaronder onsterfelijke klassiekers als ‘Zo Ver Weg’ (Dat vijf jaar later in 1996 door Guus Meeuwis nogmaals tot een hit werd gebracht), ‘Een Teken Van Leven’ (In 1997 gecoverd door de Friese band De Kast), ‘Doe Het Licht Maar Uit’ en ‘Als De Dag Van Toen’.

Dat Peter Vanlaet op het podium minstens even hard zal schitteren als in het net afgelopen seizoen van ‘Liefde Voor Muziek’ staat buiten kijf. Dat wordt genieten!