Make Them Suffer – Worlds Apart

Het album opent met “The First Movement“. De track komt langzaam op gang en zorgt er daardoor voor dat je in een warm bad valt. Meteen kan er een conclusie getrokken worden: dit klinkt niet als deathcore. Geen keiharde breakdowns en supersnelle drums meer. Heavy is het nog wel. Het melodieuze refrein dat wordt gezongen door toetseniste Booka Nile past geweldig in het nummer. Diezelfde Nile horen we wederom in een naar metalcore riekend “Uncharted“. De combinatie met de vocals van Sean Harmanis werkt heel goed.

In “Grinding Teeth” zitten heerlijk groovy gitaarpartijen. De track lijkt qua opbouw erg op de voorgaande nummers, maar door de melodieën verschillen de tracks genoeg van elkaar om niet eentonig te worden. Met “Vortex” horen we het hardste nummer tot nu toe. Make Them Suffer opent met double bass en dat zet meteen de toon. Het rauwe geschreeuw, wat op momenten gelijk loopt met de bass drums, is een geweldige toevoeging aan het nummer.

Make Them Suffer ging voor verandering en groei en dat is duidelijk te horen. “Worlds Apart” klinkt als een volwassen plaat. Afgezien van de twijfelachtige trackindeling aan het eind, is er weinig op het album aan te merken. En zelfs die twijfelachtige trackindeling zal niet voor iedereen een probleem zijn. Een fijne luisterplaat die het bijvoorbeeld in de auto perfect zou doen.

Beoordeling: 9/10
Releasedatum: 28 juli 2017
Label: Rise Records