Lydmor & Bon Homme is een samenwerking tussen Tomas Hoffding, de zangerbassist van de experimentele Deense trio WhoMadeWho, en Jenny ‘Lydmor’ Rossander, een veelbelovende Deense singer-songwriter. Twee jaar geleden werkte ze al samen op de single ‘Daybreaker’ wat nu resulteert in hun debuutalbum ‘Seven Dreams Of Fire’. De muziek is gebaseerd op disco met een vleugje van de hedendaagse clubmuziek en de sfeer van typische jaren ’80 elektropop.

Lymore

De eerste single ‘Things We Do For Love’ was het eerste voorbeeld van het typische geluid van het bijzondere tweetal. De mooie warme stem van Tomas Hoffding doet je denken aan David Bowie in zijn vroegere tijd in combinatie met de melow elektronische sound. De engelgelachtige stem van Rossander is bijna betoverend te noemen. Het is ook meteen het lekkerste nummer van het album waarbij gezegd moet worden dat ook de ‘Dream Of Fire’ het gemoedelijke gevoel van de jaren tachtig goed weergeeft.

Deze samenwerking is op het eerste gehoor geen vernieuwend geluid maar dat komt ook doordat het klinkt alsof de twee al jaren samenwerken. In feite hebben Lydmor & Bon Homme diverse muziekstromingen samengevoegd en er een fijn album van gecreëerd dat zich perfect leent voor een middag relaxen. Dat het project een vervolg krijgt lijkt bijna niet te vermijden want het tweetal is inmiddels ook in Nederland opgemerkt getuige de boeking voor Eurosonic 2016. En zoals we inmiddels wel weten staat dat festival bekend om het ontdekken van bijzondere talenten. Want bijzonder is de combinatie Lydmor & Bon Homme zeker wel en ‘Seven Dreams Of Fire’ is daar het bewijs van. (7/10)(News G – O Hfn Music)