Donderdag overleed hij: His Royal Badness, Prince. Op 57 jarige leeftijd, precies een week na zijn laatste concert. De doodsoorzaak is iets mysterieuzer dan in eerste instantie werd aangenomen, en het zal nog wel even duren voordat het officieel duidelijk is waaraan de popster overleed. Het enige wat we kunnen doen is gissen en, op dit moment, nog eenmaal genieten van het laatste concert dat de popster gaf, op 14 april in Atlanta.

De Amerikaanse zanger bracht in 1978 zijn eerste album uit: ‘For You’. In 1981 bracht hij definitief door met het album ‘Controversy’. Hij scoorde in de jaren ’80 en ’90 hits met o.a. ‘Purple Rain’, ‘Kiss’, ‘Cream’ en ‘Sign of the Times’. Ook was hij als acteur te zien in de films ‘Purple Rain’ en ‘Under The Cherry Moon’.

Zijn concerten kregen een bijna mythische status. Zo deed hij regelmatig na een concert nog een verrassingsoptreden. Zoals in 1998 in Tivoli Oudegracht in Utrecht. Geniet dus nu van al zijn klassiekers, zoals ‘Purple Rain’, ‘Sign O the Times’, ‘Nothing Compares 2 U’ en al die andere tijdloze hits die de zanger heeft achtergelaten. Geniet, anderhalf uur lang… van het laatste concert van Prince! Opdat we nooit vergeten wie hij wat en wat hij heeft achtergelaten.