London Grammar maakt fragiele electro pop dat je raakt tot het diepste van je ziel. Frontvrouw Hannah Reid is met haar dramatisch-extatische stem het onbetwiste middelpunt van de band dat in 2009 samen met gitarist Dan Rothman en multi-instrumentalist Dot Major werd opgericht. In 2013 ontstaat er een ware hype rondom de band na de release van hun debuutalbum ‘If You Wait’. In thuisland Engeland komt het album direct op de tweede positie binnen in de hitlijsten en ook in Nederland gaat het snel met het drietal na een optreden op London Calling in Paradiso en een samenwerking met Disclosure voor de populaire clubhit ‘Help Me Lose My Mind’. Met de singles ‘Strong’ en ‘Wasting My Young Years’ weet de groep een gevoelige snaar te raken bij het grote publiek.

Na jaren van toeren en schrijven verscheen deze maand hun tweede langspeler: ‘Truth Is A Beautiful Thing’ inclusief het magistrale nummer ‘Oh Woman Oh Man’. Ook deze keer weerklinkt Reid’s stem als een nachtegaal en is de melancholie nooit ver weg. Na een bezoek aan Lowlands deze zomer stelt het Londense trio hun nieuw werk in het najaar live voor in AFAS Live op 23 november.

LONDON GRAMMAR plus supportDonderdag 23 november 2017 | AFAS Live, AmsterdamAanvang 20.00 uur | Entree €34,- excl. servicekostenDe kaartverkoop voor het concert start aanstaande vrijdag 30 juni om 10.00 uur.