Op 4 september brengt Lloyd Cole, die samen met zijn band the Commotions in de jaren ’80 een paar hits had als ‘Perfect Skin’ en ‘Rattlesnakes’, een nieuw electronisch album uit getiteld ‘1D Electronics 2012-2014’. Zijn laatste wapenfeit dateert uit 2013, het zeer geprezen album ‘Selected Studies Vol. 1‘. Hij nam dat samen met de electronische muzieklegende Hans-Joachim Roedelius op.

Op ‘1D Electronics 2012-2014’ gaat Lloyd Cole verder waar hij geëindigd is met ‘Selected Studies Vol. 1’. Het nieuwe album bestaat uit niet gebruikte tracks (zowel Hans-Joachim Roedelius en Lloyd Cole hadden voor hun laatste gezamenlijke album ruim vier keer het aantal benodigde tracks gecomponeerd) die eigenlijk ook nog niet klaar waren. Sommige tracks waren simpelweg experimenten.

Cole vertelde dat voor geen enkele compositie gebruik is gemaakt van een keyboard of een computer, alleen voor het opnemen ervan. Sommige modulaties zijn met de hand uitgevoerd. De meeste zijn gegenereerd door geprogrammeerde sequencers en logic. “Ieder stuk is een zelfstandig elektronisch circuit”, aldus Cole. “Toen we op het punt kwamen om een selectie te maken voor de albumtracks toen bleek dat we ze moesten inkorten. Ik heb rudimentaire bewerkingen moeten doen, het moeilijkere werk is in Berlijn gedaan door Jonas Foerster.”