Linkin Park – One More Light

Linkin Park kennen we van de geweldige live optredens, ladingen bekende nummers en muzikale ontwikkelingen. Tussen “Hybrid Theory” en het nieuwe “One More Light” zit ook een wereld van muzikaal verschil. Is dat verschil zo groot dat het trouwe fans zal afschrikken, spreekt Linkin Park hier een nieuwe doelgroep aan of is iedereen blij met het nieuwe album van de mannen?

Een geluid dat veel meer richting de pop neigt dan dat de band ooit heeft gemaakt. De grote vraag is natuurlijk of dat een goed of slecht teken is. We kunnen namelijk nog steeds luisteren naar kenmerken van de band. De raps van Mike Shinoda komen namelijk in “Good Goodbye” gewoon terug. Daarnaast doet het intro van “Talking To Myself” denken aan “What I’ve Done”. In dit nummer hoor je ook voor het eerst op het album een duidelijke gitaar naar voren komen. Toch blijf je het hele nummer lang wachten op de climax die Linkin Park zo goed kan brengen. Helaas blijf je tot de laatste seconde wachten, maar komt het hoogtepunt niet. Battle Symphony” hebben we al eerder kunnen horen en was inderdaad een goed voorbeeld voor het hele album. Het kabbelt wat voort, het is een totaal nieuw geluid voor Linkin Park en het is voor sommige fans even slikken.

One More Light” is meer pop dan de band ooit heeft gemaakt. Aan de andere kant is het totaal geen verrassing dat Linkin Park iets totaal anders doet. Hij maakt niet voor niets al eerder een album met Jay-Z en een compleet mixalbum. En toch is het even slikken. Je mist wel een rauwe schreeuw van Chester Bennington of een opbouw met de gitaren. Voor een band als Linkin Park is “One More Light” een logische stap. Het is alleen te hopen dat de band goed gaat luisteren naar de feedback die de fans geven. Een stroom van kritiek op dit album is namelijk prima te begrijpen. Het is anders en het is pop, maar dat betekent niet dat het meteen ontzettend slechte muziek is geworden. Linkin Park slaat met “One More Light” een nieuwe weg in en we hopen allemaal dat deze weg niet doodloopt.

Beoordeling: 7/10
Releasedatum: 19 mei 2017
Label: Warner Bros. Records