Linkin Park in Ziggo Dome

Het is dinsdag 20 juni wanneer de heren van Linkin Park de Ziggo Dome aandoen. De band die deze avond het publiek nóg warmer mag zien te maken, is Sum 41. Ziggo Dome is ook zeer goed gevuld op deze warme dag.

Vanaf het begin van de show wordt duidelijk dat de band zeer betrokken is met zijn publiek. Tijdens het nummer “Over My Head (Better Off Dead)” wordt een groep fans het podium opgehaald. Gedurende de hele show blijft Sum 41 contact zoeken met zijn publiek, chapeau! Ondanks dat de mannen enthousiasme uitstralen en goed hun best doen, is de stem van zanger Deryck Whibley slecht te verstaan tussen al het muzikale geweld. Als laatste knallen de heren hits “In Too Deep”, “Fat Lip” en “Still Waiting” eruit. Het is overbodig om te zeggen dat dit voor een extreem feest zorgde.

Vooraf aan de show van Linkin Park wordt nog een video getoond op het scherm waarin pianist en zanger Mike Shinoda en basgitarist Dave Farrell het publiek oproepen het eerste nummer te filmen voor hun videoclip. Stipt om 20:10 uur betreden de heren het podium. Na een intro start de band zeer gelikt aan zijn set.

Tijdens “Wastelands”, het vierde nummer, laat zanger Chester Bennington voor het eerst deze avond toch een ouderwets geluid van Linkin Park horen, duidelijk tot genoegen van het merendeel van de zaal. Shinoda treedt naar voren met zijn gitaar en Bennington screamt zoals je daarover droomt.

De band lijkt goed op zijn gemak op het podium. Hij straalt en geniet duidelijk van het optreden. Er worden veel nieuwe nummers gespeeld, waaronder “One More Light”, “Heavy” en “Battle Symphony”. Echter komen oudere hits zoals “Bleeding Out”, “In the End” en “One Step Closer” ook voorbij. De stemmen van Bennington en Shinoda klinken zeer goed, zoals bekend is van hen.

Tussendoor gooit Shinoda ook nog een stukje rap van zijn sideproject Fort Minor door de set heen. Het is duidelijk dat Linkin Park het woord ‘stoppen’ niet kent. De mannen blijven doorgaan, van track naar track. Wel jammer voor de fans die wachten op een praatje over het weer – of iets anders relevants. Er wordt tussen de nummers door heel weinig gesproken. Zanger Chester gaat op de catwalk nog de voorste rij van het publiek af om zowat ín het publiek een nummer te zingen. Grote glimlachen verschijnen op de gezichten, maar zodra Chester weer vertrekt, mogen de fans wel even zijn zweet van zich af halen.

Tijdens de encore komt de gehele band wat meer naar voren en ze nemen allemaal persoonlijk even afscheid van het publiek. Het was in 2014 al duidelijk, maar in 2017 bewijst Linkin Park het opnieuw: deze band is een gevulde Ziggo Dome meer dan waard!