Op 1 en 2 juli vindt dit jaar de zesde editie van PITCH festival plaats op het Cultuurpark Westergasfabriek in Amsterdam. Met de bevestiging van de laatste 11 namen is de line up van PITCH 2016 nu compleet. Onder andere Whilk & Misky, Kero Kero Bonito, Sofi Tukker, Elias Mazia en Colin Benders maken de al indrukwekkende line up compleet.

Op de zes verschillende podia van PITCH (De Gashouder, de Westertent , de Westerunie, Thump presents: Transformatorhuis, het Westergasterras en Kaap) zijn ook dit jaar de smaakmakers op het gebied van dance, beats, electronisch en crossover weer te vinden. Recent  werden acts als Santigold, DJ Shadow, Grimes, Soulwax, Skepta, Odesza, Stromzy, Anderson .Paak & The Free Nationals, Lunice, Jamie Woon, Snakehips, Yung Lean, David August (Live), Floating Points (Live) En TA-KU reeds aangekondigd. PITCH voegt nu de laatste 11 namen aan de line up toe.

VRIJDAG 1 JULIKero Kero BonitoFijn dat er een band is als Kero Kero Bonito, waar de Britse cultuur samenkomt met Japan. Producers Gus Lobban en Jamie Bulled maken de muziek waarin J-pop, de muziek van videogames en dancehall samenkomen. Je krijgt zo vrolijke, speelse, maffe muziek, met catchy refreintjes en poppy electro. Wees voorbereid op veel kleuren, muziek voor een korte aandachtsspanne en veel plezier.

Elias MazianJe hoort disco, techno en house terug in zijn muziek. Uiteraard bouwde Mazian aan naam en faam in Trouw en natuurlijk gaat hij op dezelfde voet verder in De School. Weinig dj’s zijn zo geliefd in de scene als Mazian, dat is niet alleen vanwege zijn persoon, ook zijn kundige en brede muzieksmaak speelt een grote rol. Elias Mazian is op weg om een hele grote naam te worden.

SjamsoedinWaar anderen hun producties altijd maar in hun computer houden, haalt Sjamsoedin ze er ook eens uit en krijgen ze in de analoge wereld een compleet ander geluid. Maar dat is wel de manier van produceren waarop deze muziek ooit ontstond en zijn energie kreeg. Die vindt Sjamsoedin weer terug en laat hij los op de dansvloer.ZATERDAG 2 JULIWhilk & MiskyCharlie groeide op in Engeland onder invloed van de singer-songwriters, en Nima ging van Iran naar Dubai om uiteindelijk in Londen te belanden waar hij in de elektronica dook. Als Whilk & Misky maken ze muziek die alle kanten opgaat, van heerlijk diepe house, naar folk met koele elektronica en blues. Iets vergelijkbaars vinden zal je niet snel lukken.

Sofi TukkerAls je Sofi Tukker hoort, zul je nooit aan wereldmuziek moeten denken. En toch is de muziek van het duo uit New York eigenlijk een en al wereldmuziek, gemaakt door wereldburgers. De westerse dance, de invloeden uit Brazilië en de rest van de wereld, plus de interesse van Sophie voor repeterende yoga-chants zorgen ervoor dat je met de klanken van Sofi Tukker binnen de kortste keren in een zomerse trance zit.