Leonie Meijer en Martin Buitenhuis hebben de krachten opnieuw gebundeld. De zanger van de Nederpop-formatie Van Dik Hout schreef de tekst voor Leonie Meijer’s nieuwe single ‘Door Hetzelfde IJs’, die onlangs digitaal in release is gegaan. Buitenhuis schreef eerder samen met Meijer het nummer ‘Voor Jou Vecht Ik’, afkomstig van haar debuutalbum ‘Los’.

Leonie: “Ik wilde graag een Nederlandstalige bewerking van ‘Same River Twice’, een nummer van mijn laatste album ‘The Naked Sessions’. Ik dacht meteen aan Martin, want het nummer ‘Voor Jou Vecht Ik’, dat wij samen vijf jaar geleden hebben geschreven, is nog steeds één van de hoogtepunten uit mijn beide theatershows. Martin was gelukkig enthousiast en kwam tijdens de opnames ook nog even langs in de studio en is zelfs te horen op de single. Je kunt mij niet blijer maken als in muziek de dingen zo mooi samen vallen. Daar word ik echt gelukkig van.”

Theater

Leonie Meijer heeft inmiddels haar vaste plek gevonden in de muziekwereld nadat ze in 2011 de finale haalde van The voice of Holland. De singer-songwriter bracht de afgelopen vijf jaar drie albums uit ‘Los’ (2011), ‘Luister Maar’ (2013) en ‘The Naked Sessions’ (2015). Op deze albums werkte ze behalve met Buitenhuis ook samen met o.a. Jeroen van der Boom, Roel van Velzen, Nick Schilder, Han Kooreneef en Jud Friedman. De songs van haar albums zijn de basis voor haar solo theatershows ‘Luister Maar Live’ uit 2014 en ‘Naked’ uit 2015. Momenteel vervangt zij regelmatig Leoni Jansen in de succesvolle theatershow ‘Graceland’ met de African Mamas. Dit najaar is zij opnieuw te zien en te horen in meer dan 25 theaters in heel Nederland met de reprise van haar show ‘Naked’.