Alice Cooper komt met een nieuw album en daarvoor heeft hij een aantal beroemde vrienden gestrikt. Onder anderen Roger Glover, Billy Gibbons en U2’s Larry Mullen Jr. zijn te horen op Paranormal, dat op 28 juli verschijnt.

Voor Paranormal werkte de shockrocker weer samen met Bob Ezrin, de producer van Cooper-klassiekers als Killer (1971) en Billion Dollar Babies (1973). Het komende album werd opgenomen in Nashville en hoewel nog niet alle details bekend zijn, verklapt Alice alvast dat er drie beroemde gastartiesten op meedoen. De meest verrassende naam in dat rijtje is wellicht U2-drummer Larry Mullen Jr. Verder kwamen ook ZZ Top-frontman Billy Gibbons en Deep Purple-bassist Roger Glover langs om mee te spelen op enkele songs.

Het album verschijnt ook met een speciale bonus-cd die nog eens drie nieuwe nummers bevat. Bijzonder aan die tracks is dat de zanger daarvoor weer samenwerkte met ex-leden van de originele Alice Cooper-band: Dennis Dunaway, Neal Smith en Michael Bruce. De extra disc bevat ook een aantal live-opnames. Paranormal is Alice’s eerste soloalbum sinds Welcome 2 My Nightmare uit 2011. Vier jaar later verscheen nog wel het debuut van de ‘supergroep’ Hollywood Vampires, verder bestaande uit Aerosmith’s Joe Perry en acteur Johnny Depp.

Het is dit jaar ook mogelijk om Alice Cooper live in Nederland te zien. Op 4 december geeft hij een concert in 013, Tilburg.