Latifah bracht gisteren, 2 jaar nadat haar EP ‘On My Way’ verscheen, haar debuutalbum uit. De plaat beschrijft in 16 tracks de persoonlijke ontwikkeling die zij de afgelopen jaren heeft doorgemaakt en heeft daarom de passende titel ‘Van Een Meisje Naar Een Vrouw’ gekregen. Eerder verschenen van het album al de singles ‘Bounce Back’ en ‘Bula Bai’. Op het album staan gastbijdragen van o.a. Fresku, Poke en Tabitha die samen met Latifah’s dochter Kaylin te horen is op ‘Het Spijt Me’.

“Op dit album hoor je al mijn kanten terug: gangster, diva, moeder – ik ben het allemaal. Maar je hoort vooral hoe ik als meisje een vrouw ben geworden.”– Latifah

Latifah is een Nederlandse artiest uit Amsterdam Zuid-Oost. Vier jaar geleden behaalde ze meer dan 3 miljoen views met haar 101Barz sessie, waarmee ze zichzelf duidelijk op de kaart zette. Hierop volgde in 2017 haar debuut EP ‘On My Way’, waar ze maar liefst 1 gouden en 1 platina plaat mee in de wacht sleepte – voor de singles ‘On My Way’ en ‘Avec Me’. Na het afgelopen jaar verschillende singles te hebben uitgebracht, waaronder de inmiddels platina plaat ‘J’ai Déconné’, is het nu tijd voor een écht album van de grootste vrouwelijke rapper van Nederland.