Nachtfestival Last Night On Earth, een ode aan de scherpe randjes, strijkt op 12 oktober neer in SkateCafé Amsterdam. Het programma is een dikke middelvinger naar de vertrutting van de hoofdstad: vanaf middernacht zie je de Berlijnse stonerrockers Kadavar, bokswedstrijden van Sexy Violence, de liveprimeur van de gloednieuwe supergroep Splinter (met leden van Death Alley, Birth Of Joy en Vanderbuyst), Tweede Kamer politici achter de draaitafels i.p.v. in het pluche, de Amsterdamse punkers Pauper en de dansbare afrobeatband Baskar jamt met het Last Rites Orchestra.

De organisatie is bijzonder verheugd dat de Berlijnse rockband Kadavar zich committeert aan het festival. Wereldwijd is Kadavar één van de leidende bands in deze scene. Kadavar presenteert bovendien haar nieuwe album op 12 oktober – Amsterdam heeft derhalve de primeur. “Door Kadavar te boeken halen we ook de ziel van Berlijn dichterbij: de podia en feesten, haar nachtleven en subcultuur in bredere zin van het woord staan model voor wat Last Night On Earth beoogt en wat Amsterdam nu zo erg mist.”, aldus organisator Douwe Truijens.

“Deze derde editie van Last Night On Earth is een verzet tegen de eenheidsworstmagnaten die het ooit zo diverse Amsterdam genadeloos gladstrijken. De intrinsieke en artistieke waarde van vrijhavens als Pacific Parc en ADM wordt weggelachen omdat rafelranden – hahaha – natuurlijk niet lekker verkopen als rondom overal yuppententen komen te staan (overigens als gevolg van hetzelfde gladstrijkbeleid). Maar met het verdwijnen van deze bakens is er in één klap een enorme hoeveelheid energie vrijgekomen, energie die zich over de stad verspreidt. Last Night on Earth en SkateCafé voorzien in die ongeremde behoefte: slechts panden kunnen verkocht worden, niet de energie die erin huist.”

Het festival scheurt op 12 oktober het strakke Nederlandse popkeurslijf aan flarden en biedt voldoende ruimte voor spanning en verrassing. “De ziel van Last Night On Earth is het festival laten ontstaan in het moment. Bezoekers kunnen ter plekke besluiten mee te doen aan de bokswedstrijden van Sexy Violence, afsluiter Baskar improviseert met leden van het Last Rites Orchestra en als we zin hebben gaan we gewoon langer door”” , aldus mede-organisator Wout Kemkens. “De nacht is van ons!”

Live rock ‘n’ roll begint op Last Night on Earth om middernacht en gaat door tot het ochtendgloren.