Ze spelen al zes jaar onder de naam Kodaline maar de muzikale carrière van de band begon in 2005 toen ze onder de naam 21 Demands in hun thuisland Ierland bekend werden door hun deelname aan een talentenjacht. Ze werden de tienersensatie en stonden bovenaan de hitlijsten. Na een korte pauze kwam het viertal in 2011 terug als een volwassen rockband onder naam de Kodaline. In 2013 verscheen hun geprezen debuutplaat ‘In A Perfect World’ met daarop de wereldhit ‘All I Want’. Na dit succes en de daaropvolgende tour was de band niet van plan om meteen weer een album op te nemen. Toch zag het tweede album ‘Coming Up For Air’ niet veel later het levenslicht. Het album is slechts in acht dagen gemaakt en met de single ‘Honest’ weet de band opnieuw een groot publiek te veroveren.

In 2014 wordt Kodaline tot beste nieuwe Europese naam uitgeroepen tijdens de European Border Breaker Awards. Hun geluid wordt vergeleken met grote namen als U2, Coldplay, Elbow en Mumford and Sons. Kodaline is al jaren een veelgevraagde act op de Nederlandse festivals. Zo speelden ze al een aantal keren op Lowlands en Pinkpop. Ze staan bekend om hun energieke optredens afgewisseld met gevoelige ballads waarmee ze de hele zaal stil krijgen. Binnenkort verschijnt er een nieuw album waarvan de eerste single ‘Brother’ onlangs uit kwam.

KodalineWoensdag 6 december | AFAS Live, AmsterdamAanvang: 20.00 uur | Entree: € 32 (excl. servicekosten)De kaartverkoop voor het concert start vrijdag 7 juli om 11.00 uur.