Tóch PopMonument dit jaar. Op zaterdag 12 september openen Gebouw-T, de Ontmoetingskerk en Het Markiezenhof in Bergen op Zoom haar deuren voor de mooiste muziek. Kleiner, intiemer en bijzonderder dan ooit. De eerste namen zijn bekend: Amsterdamse indieband Klangstof en Vlaamse singer-songwriter Meskerem Mees staan op het programma.

Anders dan andersDat deze editie anders dan anders is, mag duidelijk zijn. Intiemer, bijzonderder en op minder locaties, benadrukt festivalcoördinator Joep Gudde. “Bezoekers worden verdeeld in 3 groepen van maximaal 80 mensen en krijgen 3 optredens te zien. Zo houden we ons aan de regels, maar bieden we ons publiek wel het festival dat ze gewend zijn.”

Breed scala aan muziekDe headliners van PopMonument treden op in Gebouw-T en in de Ontmoetingskerk. Daar kunnen 80 bezoekers tegelijk binnen. In Gebouw-T staat de populaire Amsterdamse band Klangstof op het podium. Gudde: “Het verrassingseffect is wat PopMonument zo bijzonder maakt. Dit jaar laten we de bezoekers vlak voor het festival een locatie binnen Het Markiezenhof kiezen en ontdekken ze ter plekke welke artiest ze gaan zien. Eén van de artiesten in Het Markiezenhof is Vlaamse zangeres Meskerem Mees, op dit moment op nummer 1 in de hitlijst van Studio Brussel. De rest van het programma volgt binnenkort.

Beperkt aantal kaartenOm het festival voor zoveel mogelijk muziekliefhebbers toegankelijk te maken, zijn er alleen tweepersoonstickets verkrijgbaar. Wel zijn er minder kaarten dan voorgaande jaren te koop, er is slechts plek voor 240 bezoekers. PopMonument vindt plaats op zaterdag 12 september. De kaartverkoop start op vrijdag 24 juli om 10.00 uur.