Het album ‘Control’ van Kensington is vanavond bekroond met een platina award. De band kreeg de award in de uitzending van The Voice Of Holland waar Kensington te gast was. Ook gaven zij een spetterend optreden tijdens de eerste live-shows van het populaire televisieprogramma. Het vierde studioalbum van Kensington behaalde op 28 oktober, de dag van release, al de gouden status en kwam op één binnen in de Album Top 100. Vandaag is ‘Control’ teruggekeerd op de hoogste positie in de albumlijst.

‘Control’ is het meest persoonlijke, introspectieve en kwetsbare album van de band tot nu toe. De eerste drie albums ‘Borders’ (2010), ‘Vultures’ (2012) en ‘Rivals’ uit 2014 beschouwen ze als een voltooid drieluik. Met ‘Control‘ slaat het viertal een nieuw hoofdstuk open.

De band staat aan de vooravond van een vol tourjaar. De band was gisteren te zien op Eurosonic Noorderslag. Volgende maand volgt een Europese tour waarbij de band speelt in onder andere Berlijn, Praag, Parijs en Wenen. Ook op de festival-affiches prijkt de bandnaam Kensington prominent. Zo treedt het viertal op tijdens Paaspop, het Indian Summer Festival en Concert At SEA. In november speelt Kensington vijf shows in de Amsterdamse Ziggo Dome. Al deze concerten waren in korte tijd volledig uitverkocht.