Katy Perry heeft afgelopen nacht de officiële videoclip van haar nieuwe single ‘Rise’ uitgebracht. De single, die vorige maand verscheen, doet dienst als het anthem voor de Amerikaanse atleten tijdens de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Drie weken geleden bracht Katy Perry onverwacht haar nieuwe single ‘Rise’ uit. Het nummer kwam in 56 landen direct op nummer één terecht in de iTunes Charts. Ook was #Rise wereldwijd een trending topic op Twitter.

De Californische schreef het nummer speciaal voor de Amerikaanse televisiezender NBC. Zij vroegen Katy Perry om de muzikale aankleding te verzorgen voor de uitzendingen die de zender rondom de Spelen verzorgt. De zangeres liet weten dat ze al bezig was met ‘Rise’ voor haar volgende album, maar dat de Spelen voor haar het perfecte moment zijn om het als single uit te brengen. Het nummer bevat de krachtige boodschap over de hoop op eenheid, doorzettingsvermogen en transformatie in moeilijke tijden. Katy Perry schreef het nummer samen met Max Martin, Savan Kotecha en Ali Payami. Met de aankondiging van ‘Rise’ verscheen ook een onofficiële videoclip, geïnspireerd op de Olympische Spelen. Deze videoclip is tot nu toe meer dan dertig miljoen keer bekeken.

Met meer dan tien miljard streams is Katy Perry de best verkopende artieste in het digitale muziektijdperk. Ook heeft de 31-jarige zangeres de meeste volgers op social media. Katy Perr y bracht in 2008 haar debuutalbum ‘One Of The Boys’ uit en brak twee jaar later wereldwijd door met de opvolger ‘Teenage Dream’. Haar laatste album ‘PRISM’ kwam in meer dan honderd landen op de eerste plek in iTunes binnen en verkocht meer dan elf miljoen exemplaren wereldwijd. Tijdens haar uitverkochte Prismatic World Tour trad Katy Perry in 2012 op voor meer dan twee miljoen fans. Haar optreden tijdens de Super Bowl in 2015 is de best bekeken halftime show ooit.