G-Dragon, frontman van de populairste Koreaanse band Bigbang, kondigde vandaag het Europese deel van zijn derde solotournee aan: G-DRAGON 2017 WORLD TOUR. Eind september geeft hij een concert in de Ziggo Dome in Amsterdam. G-Dragon’s onvergetelijke vorige tournee, ONE OF A KIND uit 2013, trok maar liefst 570.000 fans verdeeld over dertien steden, acht landen en 27 optredens. De G-DRAGON 2017 WORLD TOUR belooft opnieuw een waar spektakel te worden. M.O.T.T.E. (母胎), de afkorting van Moment Of Truth The End, geeft inzicht in de waarheid achter het glamourleven van G-Dragon.

De wereldberoemde creative director Willo Perron werkte samen met G-Dragon aan deze langverwachte tournee. Perron brengt al twintig jaar cultuur tot ongekende hoogten door het aanwenden van zijn creativiteit voor de meest vernieuwende artiesten, waaronder Rihanna, Kanye West en Drake. Hij droeg bij aan ontwerpen voor meerdere internationale merken en is een pionier met zijn eigen storytelling.

G-DRAGON 2017 WORLD TOUR startte op 10 juni in Seoul World Cup Stadium, waar meer dan 40.000 fans G-Dragon een set zagen spelen vol grote hits zoals ‘Heart Breaker’, ‘Breathe’, ‘Michigo’, ‘Crayon’ en nog veel meer. Ook bracht hij nieuwe tracks ten gehore van zijn zojuist uitgebrachte EP ‘Kwon Ji Yong’, waaronder ‘Middle Fingers-Up’, ‘Bullshit’ en ‘Untitled’. De EP kwam op nummer 1 binnen in maar liefst acht grote hitlijsten, wat hem de Koreaanse artiest met de meeste nummer 1-hits in de iTunes Album Chart maakt.

Over G-DRAGONG-Dragon, leider en producer van Korea’s populairste group Bigbang, produceerde niet alleen hun cultnummers ‘Fantastic Baby’, ‘Bang Bang Bang’ en ‘Bae Bae’, maar ook zijn eigen hit ‘Crooked’. Verschillende nummers die hij produceerde trokken meer dan een miljard views op YouTube; ‘Fantastic Baby’ en ‘Bang Bang Bang’ scoorden zelfs meer dan twee miljard views.

Zijn eerste soloalbum ‘Heartbreaker’ verscheen in augustus 2009 en werd een enorm succes: het album voerde de hitlijsten aan in Zuid-Korea en brak dat jaar het record voor de bestverkopende mannelijke soloartiest. In 2012 bracht hij een solo-EP uit, ‘One Of A Kind’, die internationaal goede kritieken kreeg en werd opgevolgd door zijn gelijknamige wereldtournee in 2013. Zijn tweede hele album, het multi-awardwinnende ‘Coup d’Etat’, kwam uit in september 2013 en bevatte samenwerkingen met bekende artiesten en producers waaronder Missy Elliott, Diplo, Baauer, Boys Noize, Sky Ferreira, Siriusmo, Zion.T en Lydia Paek.

G-Dragon wordt gezien als een van de meest invloedrijke leiders in muziek en mode. In 2016 werd hij door Forbes Asia uitgeroepen tot de Most Influential Person Under 30 in Entertainment and Sports.

G-DRAGON 2017 WORLD TOURDinsdag 26 september 2017 | Ziggo Dome, AmsterdamAanvang 20.00 uur | Entreeprijzen vanaf €60,- (excl. servicekosten)De kaartverkoop voor het concert start aanstaande vrijdag 30 juni om 10.00 uur.