Na twee uitverkochte edities keert Encore Festival dit jaar terug op de NDSM-Werf in Amsterdam. Inmiddels staat er een grote verzameling upcoming en gevestigde namen op het programma. Naast hiphop en (elektronische) r&b ligt de nadruk dit jaar ook op aanverwante stijlen als bass en dancehall. Eerder kondigde het festival optredens aan van o.a. Fetty Wap, Sevn Alias, WSTRN en MHD. De line-up is nu aangevuld met deze nieuwe namen:

JOEY BADA$$De Amerikaanse rapper Joey Bada$$ is in korte tijd uitgegroeid tot een ware hiphopsensatie. Hij wordt geprezen om zijn unieke boombap rapstijl, zijn album ‘B4.DA.$$’ zorgde voor een doorbraak bij het grote publiek en gaf hij een daverende show op festivals, waaronder Lowlands.

KEHLANIDe uit California afkomstige R&B zangeres Kehlani staat bekend om haar eerlijke, ongepolijste teksten. Ze brak in 2014 door met de mixtape ‘Cloud 19’. Ook haar debuutalbum ‘You Should Be Here’ werd goed ontvangen en leverde zelfs een Grammy nominatie op. Afgelopen jaar gaf ze bij de clubnacht Encore al een waanzinnige performance in een stijf uitverkochte Melkweg.

BAAUERDe Amerikaanse hiphop -en dance producer Baauer debuteerde met een dubbel platina nummer 1 single die vooral online uitgroeide tot een hype: ‘Harlem Shake’. Er is echter meer! Zijn debuutalbum ‘Aa’ verscheen in maart 2016 met special guests als Future, Pusha T en M.I.A..

Overige namen: Konshens, Walshy Fire, Branko (Buraka Som Sistema)Binnen de reggae en dancehall scene is Konshens één van de grootste mannen van dit moment. Ook MC en producer Walshy Fire weet als geen ander hoe hij een publiek moet opzwepen – dat kan ook niet anders als MC van Major Lazer (bekend van de hit ‘Lean On’). Producer en deejay Branko is onderdeel van het befaamde collectief Buraka Som Sistema, maar ook solo timmert hij lekker aan de weg. De groep Kuenta I Tambu kan misschien wel het beste omschreven worden als een wilde, kleurrijke explosie van energie die de gekste dansmoves uit mensen naar boven haalt.

DJ’s, MC’s en Encore FreshmenNaast alle genoemde namen brengen diverse Nederlandse top DJ’s hun draaikunsten ten gehore. Aan de line-up zijn nu Full Crate, Rachel Green, Hannah Faith, Cincity, Rancido, WaxFiend, Prime en Irwan toegevoegd. De MC’s Taylor en Leeroy zullen aanwezig zijn om de optredens te hosten. Men kan nog tot 30 mei stemmen welke van de vijf Encore Freshmen talenten zal optreden tijdens het festival.

De kaartverkoop is reeds gestart via www.encorefestival.nl en via de website van Ticketmaster Nederland.