Joe Bonamassa wint SENA Performers European Guitar Award 2017

Joe Bonamassa wint SENA Performers European Guitar Award 2017

De Amerikaanse gitarist Joe Bonamassa is de winnaar van de Sena Performers European Guitar Award 2017. De man uit Los Angeles krijgt op zondag 21 mei de prestigieuze oeuvre-award, afgekort SEGA, in Gebouw-T in Bergen op Zoom uitgereikt. Hij is hiermee de opvolger van zijn landgenoot Steve Vai die vorig jaar de award uitgereikt kreeg. Eerdere winnaars waren onder meer Guns N’ Roses-gitarist Slash, Queen-gitarist Brian May en Steve Lukather van de band Toto.

Bonamassa past in het rijtje van gerenommeerde buitenlandse gitaarhelden die eerder deze prestigieuze prijs wonnen. Naast een aantal buitenlandse gitaarhelden kregen eerder landgenoten zoals Jan Akkerman, George Kooymans, Adrian Vandenberg, Leendert Haaksma en Dany Lademacher deze prijs. Bonamassa is met zijn 40 jaar één van de jongste winnaars van de SEGA, maar zijn carriere begon al toen hij als tiener met B.B. King toerde. In de 25 jaar die volgden maakte hij een indrukwekkende reeks albums.

Bonamassa is een volledig onafhankelijke en autonome muzikant en dat is absoluut een unicum in de muziekwereld van nu”, aldus juryvoorzitter Jean-Paul Heck.
Bonamassa is zelf zeer vereerd dat hij de SEGA in ontvangst mag nemen. Bonamassa: “Als ik zie dat legendes zoals Brian May, Slash, Steve Lukather maar ook mijn goede vriend Walter Trout eerder deze prijs kregen, dan weet ik dat ik mij in goed gezelschap begeef. In de muziekwereld zijn er niet zoveel individuele prijzen die er echt toe doen. Maar deze gitaar-award zeker wel.
Koert Ligtermoet, voorzitter van de SEGA is erg verguld met de komst van Bonamassa. “Hij is van de nieuwe lichting topgitaristen toch degene die er het meest uitspringt. Bonamassa is een voorbeeld en een inspiratiebron voor velen en dat is ook precies de reden waarom wij deze award jaarlijks uitreiken.

Bonamassa heeft aangegeven dat hij tijdens de Award-uitreiking zal spelen. Vanaf woensdag 17 mei zullen er onder de naam Sena Performers Guitar Week allerlei gitaar gerelateerde events in Bergen op Zoom plaatsvinden. Daarnaast speelt hij op 29 april in de Ziggo Dome. In juni zal zijn nieuwe album Live At Carnegie Hall uitkomen.

De kaartverkoop voor de Sena Performers European Guitar Award start op vrijdag 21 april om 10.00 uur. Kaarten zijn te verkrijgen via: www.sega-award.com en www.gebouw-t.nl

U kunt meer van het nieuws op de bron lezen