Jeremy Loops weet perfect te combineren in Paradiso

Het is Tweede Paasdag en Jeremy Loops staat op het programma van Paradiso. De Zuid-Afrikaanse artiest stond afgelopen weekend op het Nederlandse festival Paaspop en uitte hier al zijn liefde voor het Nederlandse publiek. Nu zal duidelijk worden of het publiek in Paradiso nét zo enthousiast is.

Het is 19:45 uur wanneer de band Cookhouse het podium betreedt. De band heeft de eer te openen voor Jeremy Loops in de Amsterdamse poptempel die onlangs zijn vijftigste verjaardag vierde. De band brengt een chille vibe over: de klanken die je graag hoort als je heerlijk in je hangmat ligt met zacht lenteweer. Het is niet de muziek waarbij je swingend door de zaal gaat, maar precies de muziek die al je aandacht vraagt. De stem van zanger Ronald Hendriksen heeft een mooi rauw randje die precies aansluit bij de country en blues vibe die de band live ook haarfijn overbrengt. Het geluid van Cookhouse is sterk en loepzuiver en past precies bij het hoofdprogramma. Hij heeft hierdoor een mooie voorbereiding neergezet.

Een half uur later dan gepland zet Jeremy Loops zijn eerste stap op het podium. De artiest maakt gelijk kennis met zijn fans op de eerste rij en laat zijn vriendelijkste glimlach zien aan de volledig uitverkochte zaal. Jeremy Loops bracht twee weken geleden zijn nieuwste album “Critical As Water” uit. De tracks op dit album zijn wat softer dan we gewend zijn van het album “Trading Change“. Niets verkeerds aan, maar wel even wennen. Ook live is dit even voelbaar.

Gelukkig is dit van korte duur, want live blijkt al snel dat deze nummers door het gevoel, enthousiasme en de muzikaliteit van de alleskunner en zijn band ijzersterk zijn. Het is juist een mooie aanvulling op “Trading Change”. De kleine toespraken van Jeremy Loops geven context aan de tracks en laten je extra goed luisteren naar de teksten. Waaronder een verwijzing naar de stress en nare dingen die er in de wereld gebeuren en de dingen die hem tegenstaan in het leven. Deze teksten zingt en rapt hij na de speech in het nummer “Freak”.

Wanneer je veelvoudig bezoeker bent van een Jeremy Loops-show, dan merk je dat de shows ondertussen veel op elkaar lijken. Daarom wordt de afwisselende setlist, met tracks van “Critical As Water” en “Trading Change” extra gewaardeerd. Dit maakt de show vernieuwend en des te sterker. Natuurlijk speelt de band ook zijn monsterhit “Down South”, waarvan hij al vroeg in de set een akoestische versie deed vanwege de hoge nood van het publiek.

Iets wat ook terugkerend is bij deze show, is het ijzersterke geluid en opzwepende enthousiasme van de band. De mannen weten hun energie en liefde voor hun muziek over te brengen op het publiek, waarna zij volledig losgaan op de swingende hits. Zelfs als je de nummers niet kent, neem je het gevoel dat zij neer proberen te zetten volledig over. Jeremy Loops borduurt met zijn nieuwste album voort op zijn bestaand succes in Nederland. Zoals het eruitziet zal hij de komende jaren nog net zo enthousiast ontvangen worden!

Deel dit bericht met je vrienden op WhatsApp: